Niš

Goran bo za umor bratrančeve družine do smrti ostal v zaporu

J.V.
12. 2. 2024, 13.30
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 13.40
Deli članek:

Brutalen umor treh članov družine Đokić iz Aleksinca v Srbiji oktobra 2021 je dobil sodni epilog. Danes 60-letni krivec bo do konca življenja prebil za zapahi.

Facebook
Goran Džonić je moril iz koristoljubja.

Prizivno sodišče v Nišu je 60-letnemu Goranu Džoniću iz Aleksinca v Srbiji potrdilo dosmrtni zapor zaradi trojnega umora iz koristoljubja, poroča Blic. Džonić ima na vesti 59-letnega bratranca Gorana Đokića, njegovo 56-letno ženo Gordano in njuno 25-letno hčerko Lidijo.

Zažgana trupla nesrečnikov so 3. oktobra 2021 našli v vasi Moravac pri Aleksincu. Bratranca sta si bila sicer blizu. Vrsto let sta živela v isti ulici, se družila in nič ni nakazovalo, da bi bila v kakšnem sporu. Še več, Džonić je večkrat pral Đokićev avto, saj ta ni zaupal avtopralnicam.

V dneh po zločinu poravnal 10 tisoč evrov dolga

Kako to? Kot lastnik menjalnice denarja je v avtu na skritem mestu pogosto hranil gotovino. In to je premamilo upokojenega gasilca ter ga pahnilo čez rob sprejemljivega, v najhujše grozodejstvo, za katero bo zdaj do konca življenja preživel za zapahi. Policiji je Džonić postal sumljiv, ko je v dneh po umoru treh članov družine Đokić poravnal 10 tisoč evrov dolga.