Pester konec tedna

V Štanjelu kolovratil napol gol norec, pri Postojni 79-letnik sunil cestno rešetko

S.R.
5. 2. 2024, 12.40
Posodobljeno: 5. 2. 2024, 12.40
Deli članek:

Če gre soditi po cvetoberu zlikovcev, ki so jih imeli v rokah koprski policisti, je bil na Primorskem pester konec tedna.

Sa. R.
/

V petek je denimo nek falot izpred lokala v Portorožu ukradel šest palm in lastnika oškodoval za 1500 evrov, medtem ko je v vasi Lokev pri Sežani nekdo iz omarice za defibrilator ukradel pripadajočo opremo. V Kopru je za dramo poskrbel 48-letnik, ki je poskrbel za dramo v eni od prodajaln. Prejeli so prijavo, da tam moški »grozi, zmerja in krade artikle,« so pojasnili na PU Koper ter dodali, da so 48-letnika izsledili na parkirišču. Ker je kršil zakon o javnem redu in miru, pri sebi pa ni imel dokumentov, so ga nagradili s plačilnim nalogom, zoper njega pa so uvedli tudi hitri postopek, saj je posedoval manjšo količino droge.

Sobota je bila še precej bolj pestra. Koprski policisti so obravnavali 79-letnega moškega, ki je v vozilu prevažal pokrov jaška, kapo vodovodne cevi in opažno ploščo. Policiste so na lopova opozorili delavci na gradbišču pri Postojni. Tam je namreč 79-letnik ukradel cestno rešetko in druge predmete. Sam je policistom sicer zatrdil, da je vse predmete našel na cesti. Ker ni imel dokumentov, so mu izdali plačilni nalog, na pristojne pa bodo naslovili tudi kazensko ovadbo za tatvino.

V Štanjelu pa je za dramo poskrbel moški, ki je malo pred 14. uro napol gol tekal po bencinskem servisu. Kot so pojasnili policisti, so naknadno ugotovili, da se je pred tem doma sprl s partnerko in jo pretepel. Obenem je vozil pod vplivom drog. Izrekli so mu prepoved približevanja, deležen pa bo tudi kazenske ovadbe. Na kraj so poklicali tudi zdravnika, ki je zanj odredil hospitalizacijo.

Zvečer je bilo znova pestro v Kopru. V eni od koprskih trgovin je ob približno 20. uri moški neobvladljivo vpil in prodajalne ni želel zapustiti. Že prej je ukradel poln nahrbtnik artiklov, enega od zaposlenih odrinil, na splošno pa v zaposlene metal razne predmete. Kraj je zapustil še pred prihodom policistov, ki obravnavajo kaznivo dejanje roparske tatvine.