Zagreb

Upokojenko Zlatko pobila rampa na parkirišču Lidla, dobila bo odškodnino

J.V.
3. 2. 2024, 14.25
Posodobljeno: 3. 2. 2024, 14.32
Deli članek:

Sodišče je odločilo, da je krivda trgovca 70 odstotna, upokojenke Zlatke pa 30 odstotna.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot po poročanju portala Danica izhaja iz sodbe, je bila Zlatka junija lani sopotnica v avtomobilu, ki ga je vozila njena sestra. Na uvozu na parkirišče trgovine Lidl na Knežiji v Zagrebu je voznica ustavila predaleč od rampe in ni mogla prevzeti parkirnega listka. Zlatka je zato izstopila iz vozila in iz avtomata vzela listek. Rampa se je dvignila in sestra je odpeljala avto na parkirišče.

Zlatka ji je sledila peš, ko se je rampa nenadoma spustila in 70-letnico zadela v glavo, da je izgubila ravnotežje in padla na tla, na rob pločnika in se huje poškodovala. Na zdravljenju je ostala približno dva tedna. Lidl je odgovornost zavračal in zatrjeval, da je za škodni dogodek odgovorna izključno Zlatka, ker je šla po cesti in ne po pločniku.

Sodišče je odločilo, da je krivda Lidla 70 odstotna, Zlatke pa 30 odstotna. Med drugim je bilo ugotovljeno, da pri rampi ni jasno vidnega znaka za nevarnost in opozorila, da pešci ne smejo hoditi pod njo. Kasneje, po incidentu, je bil ustrezen napis postavljen. Po sodbi mora Lidl upokojenki plačati 9400 evrov odškodnine in pokriti 2300 evrov stroškov.