napadalca obvladali mimoidoči

V Parizu v napadu z nožem na železniški postaji ranjenih več ljudi

A.S./STA
3. 2. 2024, 10.17
Posodobljeno: 3. 2. 2024, 11.30
Deli članek:

V napadu z nožem v Parizu so bili davi ranjeni trije ljudje, od tega eden huje. Policija je domnevnega napadalca že pridržala. Napad se je zgodil ob 8. uri na eni od največjih pariških železniških postaj Gare de Lyon.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Francoski minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je na družbenem omrežju X sporočil, da so za ranjene poskrbele službe nujne pomoči. Zahvalil se je tudi vsem, ki so obvladali storilca "tega nesprejemljivega dejanja".

Moškega z malijskim državljanstvom so najprej obvladali mimoidoči. Nato je posredovala železniška policija, ki je napadalca predala policiji, je pojasnil vir iz policije. Osumljenec naj med napadom ne bi kričal nikakršnih verskih sloganov. Policiji naj bi predložil italijansko vozniško dovoljenje, v katerem je kot datum rojstva naveden 1. januar 1992, je še povedal isti vir. Motiv za napad po navedbah policije še ni znan. Pariško državno tožilstvo je sprožilo preiskavo.

V Parizu je bilo v zadnjem času več napadov z nožem na javnih mestih. Decembra so bili v bližini Eifflovega stolpa zabodeni trije turisti, eden od njih do smrti. Januarja lani je bilo po zabodi na železniški postaji Gare du Nord v glavnem mestu ranjenih šest ljudi.