Stari znanec policije

40-letnik iz Krškega žrtvi prek Facebooka "nastavil" hčerko in ga izsiljeval za denar, mu grozil s smrtjo

J.V.
2. 2. 2024, 13.35
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 13.41
Deli članek:

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je oškodovanec preko družbenega omrežja Facebook prejel prošnjo za prijateljstvo neznane ženske in si z njo pričel dopisovati. Po izmenjavi fotografij je predlagala, da se srečata, kar je zavrnil in prekinil komunikacijo ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Novomeški kriminalisti so januarja zaradi izsiljevanja kazensko ovadili 40-letnega osumljenca iz območja Krškega. Med preiskavo so ugotovili, da je oškodovanec preko družbenega omrežja Facebook prejel prošnjo za prijateljstvo neznane ženske in si z njo pričel dopisovati. Po izmenjavi fotografij je predlagala, da se srečata, kar je zavrnil in prekinil komunikacijo.

V stiski in strahu izročil več kot 200 tisoč evrov

Kasneje ga je poklical moški, ki se je izdajal za očeta domnevno mladoletne hčerke, s katero naj bi si dopisoval. V zameno za izbris komunikacije ga je pričel izsiljevati za denar, grozil mu je s pretepom in ubojem. Oškodovanec, prestrašen in v stisku, mu je izročil več kot 20 tisoč evrov. Osumljenec pa z izsiljevanjem in grožnjami nadaljeval.

Osumljenca policisti v 10 letih že 15 krat obravnavali

Osumljenega 40-letnika, ki ga je preiskovalni sodnik poslal v pripor, so policisti v zadnjih 10 letih že 15 krat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj (goljufija, zatajitev, velika tatvina) in kaznivih dejanj z elementi nasilja (rop, grožnja). Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin primera. Menijo, da je žrtev izsiljevalca še več, vendar se ti zaradi shtrahu pred uresničitvijo groženj ne upajo kaznivega dejanja naznaniti policiji.