Hišna preiskava

Foto: Koroški policisti 18-letniku zasegli pištolo, drogo in pripomočke za izdelavo eksploziva

D.K.
1. 2. 2024, 12.55
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 13.08
Deli članek:

Dravograjski policisti so domačinu zasegli pištolo, drogo ter več pirotehničnih izdelkov, smodnika in tulcev, napolnjenih z eksplozivom.

PU Celje
Policisti opravili hišno preiskavo pri 18-letniku iz okolice Dravograda.

Dravograjski policisti so na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje opravili hišno preiskavo pri 18-letniku z okolice Dravograda. Našli in zasegli so pištolo, več zavitkov konoplje in hašiša ter predmete, ki se uporabljajo pri preprodaji in uživanju prepovedanih drog.

PU Celje
Policisti opravili hišno preiskavo pri 18-letniku iz okolice Dravograda.

V prostoru, prirejenem za izdelovanje razstreliva, so našli in zasegli še 1.850 kosov prepovedane pirotehnike, 1 kg smodnika, 5 kg različnih snovi za izdelovanje eksploziva, 30 večjih tulcev, napolnjenih z eksplozivom in vžigalno vrvico domače izdelave.

PU Celje
Pri 18-letniku našli in zasegli pištolo, drogo, več pirotehničnih izdelkov, smodnik in z eksplozivom napolnjene tulce

18-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Prav tako bodo zoper njega uvedli postopek o prekršku po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter postopek po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, so danes sporočili iz Policijske uprave Celje.