Huda nesreča

10-letna hčerka na avstrijskem sankališču očetu rešila življenje

R.T.
28. 1. 2024, 16.34
Posodobljeno: 28. 1. 2024, 16.34
Deli članek:

Na avstrijskem sankališču in smučišču Salzstiegl zahodno od Gradca na avstrijskem Štajerskem se je včeraj pripetila huda nesreča, v kateri je bil udeležen 39-letni moški.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Moški se je tam sankal s svojo desetletno hčerko. Iz zaenkrat še neznanega razloga je s sanmi zapeljal s proge in naprej po strmini. Pristal je 20 metrov globlje v potoku. Njegova hčerka ni oklevala, na nesrečo je nemudoma opozorila zaposlene, ki so na kraj poklicali reševalce. Ti so s pomočjo desetletnice njenega očeta hitro izsledili, saj mesta, kjer je obležal hudo poškodovan, ni bilo mogoče videti s sankališča.

Gorski reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč. Ker je šlo za nedostopen teren, so ga morali reševati z vrvno tehniko in posebnimi nosili, nato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Včeraj popoldne se je v Avstriji pripetila še ena huda nesreča s sanmi. Na območju gorovja Rax, ki se nahaja na meji avstrijskih zveznih dežel Spodnja Avstrija in Štajerska, se je po zasneženi cesti s sanmi vozila 62-letna ženska. Zaradi poledice je zapeljala s ceste in trčila naravnost v drevo. Utrpela je hude poškodbe, zaradi neurja pa tja ni uspel prileteti helikopter. V dolino jo je tako odpeljalo 15 lokalnih gorskih reševalcev. Pristala je v bolnišnici.