Neodgovorno

Ratko z 1,38 promila v porscheju, tarnal zaradi nizkih prihodkov

J.V.
25. 1. 2024, 18.40
Posodobljeno: 25. 1. 2024, 18.59
Deli članek:

Branil se je, da je prejšnji dan praznoval prijateljev rojstni dan in ves dan ni jedel, spil pa da je le tri ali štiri piva. "Bil sem zelo utrujen in izčrpan," je dejal pred sodnikom za prekrške in ga prosil za najmilejšo možno kazen, ker da ima skromne prihodke. Bil je uslišan.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ratko je julija lani pregloboko pogledal v kozarec in sedel za volan porscheja, ko so ga zaradi "pretežke noge" na Ulici Milana Rešetarja v Zagrebu že zarana ustavili policisti. V usta so mu porinili alkotest, ki mu je nameril 1,38 promila alkohola, poroča spletni portal Danica.

V svoj bran je povedal, da je pil na prazen želodec

Na sodišču pa se je Ratko branil, da je prejšnji dan praznoval prijateljev rojstni dan in ves dan ni jedel, spil pa da je le tri ali štiri piva. "Bil sem zelo utrujen in izčrpan," je dejal pred sodnikom za prekrške in ga prosil za najmilejšo možno kazen, ker da ima skromne prihodke.

Sodnik mu je naložil "samo" 500 evrov kazni

Sodnik mu je naložil 500 evrov kazni in zavrnila predlog policije, da bi mu prepovedali vožnjo za dva meseca. Za izmerjeno vrednost alkohola sicer kazen na Hrvaškem po poročanju portala Danica znaša med 660 in 1990 evrov, tako da je bil Ratko kaznovan pod zakonsko določenim minimumom. Sodnik se je tako odločil na podlagi olajševalne okoliščine: ker ga v preteklosti za volanom še niso ujeli pijanega. Sodba je takoj postala pravnomočna.