Aretacije

Drama v Belgiji: Potnik na Flixbusu slišal, da sopotniki snujejo teroristični napad

S.R.
11. 1. 2024, 16.22
Posodobljeno: 11. 1. 2024, 18.22
Deli članek:

Belgijska policija je danes v vzhodni Flandriji zaradi teroristične grožnje ustavila potniški avtobus, namenjen v Bruselj.

Profimedia
Preiskava še poteka, a po prvih podatkih na avtobusu ni bilo eksplozivnih naprav.

Avtobus prevoznika Flixbus, ki je bil na poti iz francoskega Lilla v belgijsko prestolnico, se je na radarju belgijske policije znašel, ker naj bi se na njem nahajala najmanj ena oseba s »terorističnimi motivi,« poroča belgijski časnik Het Nieuwsblad. Policijo je v jutranjih urah na nevarnost opozoril eden od potnikov, ki je med vožnjo na uho ujel sumljiv pogovor med drugimi potniki. Ta naj bi se vrtel okoli terorističnega napada. Policisti niso odlašali in so avtobus prestregli na hitri cesti v bližini kraja Wetteren. Preusmerili so ga proti policijski postaji, kjer so območje zavarovali in počakali na posebne enote.

Profimedia
Avtobus so preusmerili do lokalne policijske postaje.

Ko so prispeli specialci, so 46 potnikov in voznika drugega za drugim dvignjenih rok pospremili z avtobusa, nanj pa so poslali policijske pse, izurjene za iskanje eksplozivnih naprav. Na avtobusu po zadnjih podatkih niso našli sumljivih predmetov, a preiskava še ni končana. Policija je aretirala tri potnike, ki jih še zaslišujejo.

Avtobus je lahko ob približno 17. uri nadaljeval svojo pot proti Bruslju. Na njem je po poročanju časnika sedelo približno 30 ljudi. Preostali so si pred tem že uredili lasten prevoz.