Dramatične sekunde

Aretirali duhovnika, ki je organiziral orgije

S.Š.
11. 1. 2024, 14.27
Posodobljeno: 11. 1. 2024, 14.40
Deli članek:

Aretirali so duhovnika, ki je organiziral orgijo, po kateri je bil moški hospitaliziran zaradi prevelikega odmerka tablet za erektilno disfunkcijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Osramočeni duhovnik naj bi lani septembra v svojem stanovanju v mestu Dabrowa Gornicza gostil orgijo, na katero so povabili tudi žigola. Na neki točki je "zabava ušla nadzoru”, saj je žigolo izgubil zavest, zaradi česar so bili duhovniki prisiljeni poklicati reševalce. Tožilstvo je po dogodku sprožilo preiskavo proti duhovniku, saj ta sprva ni želel pomagati nezavestnemu moškemu in prisotnim onemogočal klic na pomoč.

V sobi zavladala panika

Zdaj so v javnost pricurljali tudi telefonski posnetki tistega večera, na njih pa je mogoče udeležence orgije slišati, kako panično prosijo za pomoč. “Leži na tleh. Rekli so mi rekli, naj se ga ne dotikam! Dvignil sem mu glavo, on pa se je začel peniti ..."

Nato je v ozadju telefonskega pogovora slišati moškega, ki je zahteval, da prisotni pokličejo policijo in reševalce: "Rešetke so na vratih, ne vem zakaj ... pohiti! Ja, nekaj so jemali ... Nekaj ​​GHB kapljic ali kaj podobnega.. . Ne ​​vem, pokliči rešilca in policijo.”

Obtožba

Ko so policistom in reševalcem končno dovolili vstop v stanovanje, so ti tam našli golega moškega, ki je nezavesten ležal na tleh. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je kasneje okreval. Oče Tomasz Zmarzły iz cerkve Blažene Device Marije Angelov na Poljskem je bil po policijski preiskavi dogodka obtožen spolnih zločinov in kaznivih dejanj povezanih z drogami, pa tudi opustitve pomoči osebi, katere življenje je bilo ogroženo.

Partnerje iskal s pomočjo aplikacije

Zdaj se je izkazalo, da je Zmarzły prav tako iskal moške, ki bi se bili pripravljeni pridružiti orgiji, na aplikaciji za zmenke istospolnih Grindr. Kot je povedal njegov nekdanji partner, ki je stopil v stik z lokalnim časopisom Gazeta Wyborcza, se je Zmarzły obrnil na aplikacijo za zmenke, potem ko ni bil prepričan, ali sploh želi biti duhovnik.