Šovinisti

Nov napad na tujko v Zagrebu

M.G.
6. 1. 2024, 19.40
Posodobljeno: 6. 1. 2024, 19.43
Deli članek:

Zadnje čase so v Zagrebu na tarči, očitno rasistično usmerjenih uličnih nepridipravov, predvsem prebivalci iz tujih dežel.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nov napad na tujo državljanko se je zgodil včeraj okrog 16. ure v središču Zagreba, ko so mladi fantje nadlegovali 31-letno Filipinko, ki je poročena z domačinom. Po pričanju njenega moža (T.K.), se je njegova žena vračala iz službe, ko so ji pot prikrižali trije mlajši moški. Z agresivnim pristopom so ji zabičali, da jim naj izroči svoj denar za taksi. Ker tega ni storila, je eden od fantov ni spustil mimo, ko je želela mirno zaobiti trojico. Odločila se je za pobeg, a je moški, ki je bil oblečen v rdečo majico s kapuco stekel za njo in kričal, da jo bo ubil in da naj gre nazaj na Kitajsko. Agresivnež je nehali teči za njo, ko mu je pot preprečil starejši gospod, prestrašena ženska pa je nato uspela poklicati svojega moža, naj brž pride iz bližnjega stanovanja in ji pomaga.

"Poklicala me je v paniki. Nisem takoj razumel, kaj se dogaja, ampak sem samo v pižami stekel ven, a napadalcev ni bilo več. Takoj sva šla zadevo prijaviti na policijsko postajo. Celo noč nisma spala zaradi strahu. Upam, da jim bo uspelo najti napadalce," je dejal mož žrtve.

Zakonca prosita vse očividce, še posebej pa starejšega moškega, ki je ženski pomagal pobegniti, da se obrne na policijo, ki jima bo pomagala odkriti napadalce.