Velika Gorica

Video in foto: Zvonimir ubil ženo in mamo ter sodil še sebi

D.K.
29. 12. 2023, 11.25
Posodobljeno: 29. 12. 2023, 13.56
Deli članek:

V Veliki Gorici na območju Zagreba se je pripetila tragedija. Upokojeni mehanik je po neuradnih informacijah ubil ženo in mamo ter nato naredil samomor.

Facebook
Zvonimir Drvodelić

Danes okoli 10. ure je prišlo do streljanja v bližini mestnega pokopališča, na Zagrebački ulici. Po prvih podatkih je moški streljal s puško in nato pobegnil, so najprej poročali hrvaški mediji. Da je moški v trgovini s strelnim orožjem usmrtil žensko, so že kmalu potrdili tudi na policiji, kjer so bili z informacijami skopi. 

Po pisanju medijev naj bi šlo za družinsko tragedijo

Po poročanju medijev, ki se sklicujejo na očividce, je morilec stekel za žensko v sosednjo hišo, kjer je v prvem nadstropju trgovina, jo ubil s puško in pobegnil. Kot še navajajo, je policija na kraju zločina občanom naročila, naj ne zapuščajo hiš. 

Bobo
Streljanje v Zagrebu v Veliki Gorici

Domnevno naj bi šlo za Zvonimirja Drvodelića

Po neuradnih informacijah je moški najprej ubil ženo, nato pa pobegnil in se zaprl v hišo, ubil starejšega družinskega člana, domnevno mamo, nato pa še sebe.

Potem ko je pobegnil s kraja zločina, se je zaprl v svojo hišo, ki sta jo obkolili interventna in specialna policija, celotno območje zločina pa blokirali, poroča Hina. Pred tem je N1 pisal, da se je zaprl v sosednjo hišo.

"Okoli 11.20 so na lokaciji, kjer so policisti našli moškega, ob vstopu v hišo v neposredni bližini kraja dogodka našli truplo starejšega družinskega člana in moškega, najverjetneje storilca umora in samomora," je sporočila policija. Kot neuradno poroča portal Kronika Velike Gorice, je morilec Zvonimir D. naredil samomor.

Zvonimir Drvodelić je vse življenje bil zaposlen kot letalski mehanik v Letalsko-tehničnem centru v Veliki Gorici. V tem podjetju se je zaposlil že v nekdanji Jugoslaviji v začetku 80. let prejšnjega stoletja, ko se je to podjetje imenovalo "Zmaj" in je opravljalo popravila lovskih letal JNA. Tisti, ki so delali z njim, so za hrvaške medije povedali, da je bil poklicni mehanik, a se je sam odločil, kaj bo počel. Pravijo, da je bil prepirljiv in agresiven ter da ni maral avtoritet. Po njihovem mnenju ni bil družaben človek. S sodelavci se ni maral družiti, prav tako ni prihajal na nobena praznovanja, ki so jih organizirali v podjetju.

Kot še pišejo mediji, nihče od njegovih najožjih sodelavcev ni vedel, kdaj se je pred približno tremi leti upokojil. Preprosto nikomur ni povedal, da odhaja. Žena, ki jo je ubil, je bila bančna uslužbenka, kot pravijo sokrajani, je bila pravo nasprotje svojega moža. Vedno prijazni in pripravljeni pomagati. Za njima sta ostala sin in hči.