Truplo v gramoznici

Zagoneten umor Radka B. v Vinski četrti

J.V.
21. 12. 2023, 15.05
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 19.57
Deli članek:

Najdba mrliča v gramoznici na območju Vinske četrti (Weinviertel) v Zgornji Avstriji kot kaže dobiva kriminalno ozadje, poroča Heute.

Facebook
Radek B.

30. marca so v Schönkirchen-Reyersdorfu v gramozni jami našli truplo neznanega moškega. Identitete nesrečnika pa ni bilo mogoče razjasniti. Sledila je obsežna policijska preiskava, truplo je bilo po odredbi tožilstva v Kroneuburgu prepeljano na obdukcijo, avstrijski kriminalisti pa so šele s pomočjo čeških kolegov ugotovili, da gre za 39-letnega češkega državljana Radka B.

Svojci so ga v Brnu prijavili kot pogrešanega

Njegovo izginotje so že 10. januarja prijavili njegovi svojci kriminalistom v Brnu. Zaenkrat domnevajo, da je sezonski delavec 6. januarja odpotoval v Avstrijo, razlog pa ni jasen. S kom je bil v kontaktu med 6. januarjem in 30. marcem, ko je bilo najdeno njegovo truplo, prav tako ni znano. Po ugotovitvah sodnega izvedenca medicinske stroke kraj, kjer so našli truplo, ni kraj zločina, tja je bilo prepeljano potem in odvrženo v gramozno jamo.

Neraziskana primera umorjenih in zažganih prostitutk

V zadnjih dveh desetletjih je bila Vinska četrt že prizorišče grozljivih umorov. Na makadamski cesti v Asparnu so avgusta 2007 našlo zlorabljeno in zažgano 23-letno prostitutko. Maja 2010 pa so v Hohenruppersdorfu našli mrtvo 24-letno prostitutko, njeno truplo je bilo zoglenelo do neprepoznavnosti. Oba primera sta do danes nerešena.