Silovito v beton

Tragedija v predoru Učka: Dva sta bila na mestu mrtva, tretji je umrl danes

R.T.
6. 12. 2023, 10.48
Posodobljeno: 6. 12. 2023, 11.43
Deli članek:

V včerajšnji hudi prometni nesreči nedaleč od Opatije sta umrla 37 in 27 let stara bosanska državljana. Danes je v bolnišnici umrl še tretji potnik.

Profimedia
Fotografija je simbolična

O hudi prometni nesreči, ki se je včeraj ob približno 19. uri pripetila pri izhodu iz predora Učka na severovzhod hrvaške Istre, smo že poročali. Tam je voznik audija z registrskimi oznakami BiH silovito trčil v betonsko ograjo ob cestninski postaji, pri čemer sta na kraju umrli dve osebi, še dve pa sta pristali v bolnišnici v Reki.

Po današnjih navedbah hrvaških medijev je za volanom audija sedel 27-letni bosanski državljan, ki je vozil s precej preveliko hitrostjo. Ta je na tem odseku omejena na 40 kilometrov na uro. Ob izvozu iz predora hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti, trčil v prometno signalizacijo in nato še v betonsko ograjo oziroma delo otoka cestninske postaje. V nesreči sta umrla 37 in 27 let stara bosanska državljana, medtem ko sta voznik in 25-letni potnik, sicer srbski državljan, utrpela hude poškodbe. 25-letnik je umrl v bolnišnici. Zoper voznika bodo uvedli kriminalistično preiskavo in ga bodo zaslišali, ko bo to dopuščalo njegovo zdravstveno stanje.