Ubežnik

Pobeglega zapornika 'Satana' so našli in prijeli v Berlinu

G.G.
9. 11. 2023, 11.33
Posodobljeno: 9. 11. 2023, 13.07
Deli članek:

Tomaž Simonič, ki se ga je prijel vzdevek Satan, je v začetku oktobra pobegnil izpred UKC v Ljubljani. Včeraj so ga aretirali v Berlinu.

Dolenjski list
Tomaž Simonič je pred leti zanikal poskus umora nesojenega tasta.

Iz Generalne policijske uprave so potrdil, da so v sredo v Berlinu prijeli Tomaža Simoniča, ki ga bodo predali slovenskim pravosodnim organom.

Simoniča so 5. oktobra odpeljali na zdravstveni pregled na UKC Ljubljana. Ko je stopil iz policijskega vozila ni bil vklenjen. Izkoristil je priložnosti in jo ucvrl do moškega na skuterju, ki ga je čakala na drugi strani ceste ob Ljubljanici. Pravosodni policist je stekel za njim, a Simoniča in njegovega pajdaša ni uspel ujeti.

Grozil, da jih bo pobil

Obsojeni prestaja enotno 10-letno zaporno kazen zaradi različnih kaznivih dejanj in je že prestal 80 odstotkov kazni. V preteklosti je kazen že prestajal v svobodnejšem režimu in koristil zunajzavodske ugodnosti, med epidemijo covida-19 pa je bil tudi na prekinitvi prestajanja zaporne kazni.

Simonič je leta 2015 v Dolenjskih Toplicah mahal s pištolo in streljal tako pred hišo kot tudi v njej. Družino je ustrahoval, grozil jim je, da jih postrelil, zadnji naboj pa da bo privarčeval zase. Domači so na skrivaj poklicali policijo in ob njihovem prihodu je streljal v očeta družine in ga ranil v ramo. Povod za tako ravnanje je bil razpad zveze med Simoničem in hčerko omenjene družine, s čemer se ni mogel sprijazniti. A ko so se vpletli odvetniki obrambe, so uspeli sodnike prepričati, da ni šlo za poskus umora, temveč uboja, za kar je predvidena milejša kazen. Obsojen je bil na deset let zapora.

Med vikend izhodom iskal priložnost za »soočenje«

Nekdanji borec mešanih borilnih veščin je julija letos spet poskrbel za veliko razburjenja, to pot na drugem koncu Slovenije, v Mežici. Izkoristil je vikend izhod iz zapora in je v lokalu, v njem je bilo okoli 40 ljudi, iskal priložnost za »soočenje«. Po nekaterih informacijah naj bi že takrat spet opletal celo s pištolo. Ko je postalo prenapeto, je nekdo poklical policijo. Po opravljenem pogovoru so ga policisti pospremili nazaj v zapor. »Bravo za te delavce, ki agresivnega človeka pustijo ven, čeprav je že hotel pobiti vso družino in policiste, za kar je bil tudi obsojen,« je takrat potarnal vir blizu policijske preiskave.