Grozljivo

Čez avtocesto parkiran avto je dobesedno razpolovilo; umrl je 26-letni nogometaš

M.G.
4. 11. 2023, 21.19
Posodobljeno: 4. 11. 2023, 21.50
Deli članek:

Huda nesreča na avstrijski avtocesti je vzela življenje 26-letnemu madžarskemu nogometašu. Več je bilo poškodovanih, točen razlog nesreče je še vedno neznanka.

Facebook
Marko Varga.

V zgodnjih jutranjih urah se je na avtocesti v Zgornji Avstriji zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo poškodovanih več oseb. Po besedah reševalca Christiana Rohrauerja je bilo mesto nesreče dolgo od 200 do 300 metrov, zaradi izjemnih udarnih sil pa je bilo spočetka težko ugotoviti, katera poškodovana oseba je pripadala kateremu avtomobilu.

Kasneje je policiji le uspelo rekonstruirati potek nesreče. In sicer so ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je voznik kombija z vso silo trčil v avtomobil znamke Audi A3, v katerem je sedel Marko Varga. Njegov avtomobil je bil iz neznanenega razloga parkiran čez cesto na avtocesti. Zadaj je vozil Ukrajinec, ki je močno zaviral, slabše in počasneje pa je odreagiral voznik tovornjaka za njim in vanj močno naletel.

Nogometaša Marka Vargo je ob trčenju vrglo iz avtomobila, hudo poškodovan je obležal na cestišču. Njegov avtomobil je dobesedno razpolovilo, drugi avto pa je zadel ob brežino in pristal za odbojno ograjo. Udeleženi kombi je močno poškodovan obstal na betonskem sredinskem vodilu. Ob prihodu reševalcev so Vargo le ti še uspeli oživiti, a je kasneje v bolnišnici zaradi prehudih poškodb umrl. Po slikah avtomobila sodeč, bi moral biti pravi čudež, da bi preživel.

Kdo je vozil v nasprotno smer?

Preiskovalci nesreče se sprašujejo, v kakšni povezavi z nesrečo je bila prijava vožnje v napačno smer ob istem času, ko se je pripetila nesreča. Je mogoče, da je Varga skušal obrniti avto na avtocesti? Je mogoče Varga po zmagi na nogometni tekmi pregloboko pogledal v kozarec, a se vseeno sam odpeljal domov? Več bo znanega v prihodnjih dneh. Na mestu nesreče so bili tudi policisti s psom, saj je iz enega avtomobila odletel otroški sedež, na srečo so ugotovili, da je bil prazen.

Včeraj slavili, danes žalujejo

Varga je še ravno v petek odigral svojo zadnjo tekmo, na kateri je tudi dosegel enega izmed zadetkov. Domačini Donau Linz so zmagali z rezultatom 6:0.

Trener kluba Donau Linz Kurt Baumgartner, za katerega je igral Marko Varga, je dejal "Sploh ne vem, kaj naj rečem, situacija je zelo težka za vse nas. Vsi še ne moremo verjeti. Marko se je pri nas počutil tako dobro, bil je res spodoben fant in tudi dober nogometaš. Ko smo danes zjutraj prejeli to novico, smo bili vsi uničeni. Žalost je nepredstavljiva. Zdaj popolnoma stojimo za družino in jo bomo podpirali po svojih najboljših močeh."

Na večini tekem avstrijske zvezne lige vzhod so le te začeli z minuto molka, Markovi soigralci pa so se njemu v čast zbrali na domačem stadionu Donau-Platzu. Varga je za seboj pustil tudi svojega štiriletnega sina.