Pobrežje

Prijeli moškega, ki je streljal v lokalu v Mariboru

G.G.
23. 10. 2023, 07.38
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 12.37
Deli članek:

V nedeljo ob približno 16. uri je prišlo do spora med gosti v gostinskem lokalu na Pobrežju v Mariboru.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična

Po besednem sporu sta se razgreteža umirila, druženje z znanci se je nadaljevalo. Potem pa je enemu spet zakuhalo v glavi. Prijel je za orožje in nameril proti "kolegu", s katerim je bil v sporu. Ustrelil je, a zgrešil. Moški, ki je bil tarča, je takoj pobegnil iz lokala, kmalu jo je ucvrl še strelec. Policisti so pričeli z iskanjem.

V zgodnjih jutranjih urah so izsledili osumljenca in ga prijeli, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Prostost so vzeli še moškemu, ki naj bi mu pomagal pri skrivanju. Policisti nadaljujejo s preiskavo poskusa umora.

V nedeljo se je na Štajerskem odvilo več hujših kaznivih dejan. Spomnimo, v zgodnjih jutranjih urah se je strelska drama odvijala v Vitanju, kjer se je 36-letni občan sprl z znancem. Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov. Po tem dejanju se je zaprl v hišo, iz katere so ga šele v jutranjih urah izvlekli specialci. V jutranjih urah se je nato tragedija odvila v Spodnjih Hočah, kjer je brat umoril sestro in si nato sodil sam.