Spodnja avstrija

Rotvajler raztrgal babico, čudežno pa prizanesel 4-letni vnukinji

J.V.
19. 10. 2023, 08.35
Posodobljeno: 19. 10. 2023, 08.38
Deli članek:

Tragedija se je zgodila, ko se je 20-letnica na posestvu svojih staršev "žogala" s psom. Dvorišče je bilo sicer ograjeno, žogica pa se je odkotalila pod vhodna vrata na ulico ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

52-letna ženska iz Spodnje Avstrije je umrla v bolnišnici, več kot dva meseca po napadu psa v Wilfleinsdorfu, poročajo avstrijski mediji. Babica je bila 26. julija na sprehodu s svojimi tremi vnuki, starimi štiri, sedem in devet let, ko jih je presenetil rotvajler.

Po informacijah Österreich24 se je tragedija zgodila, ko se je 20-letnica na posestvu svojih staršev "žogala" s psom. Dvorišče je bilo sicer ograjeno, žogica pa se je odkotalila pod vhodna vrata na ulico. Žival se je pognala za žogo in se splazila skozi špranjo.

V tistem trenutku mimo prišla babica z vnučki. Rotvajler jo je najprej samo ovohal, nato pa pričel grizti. Potem je pes napadel še devetletnega fanta, medtem ko se je njegova sedemletna sestra zatekla domov po pomoč. Kalvarijo je opazila tudi ena od sosed in se spoprijela s psom, da je izpustil devetletnika. A je spet planil na babico in jo "dobesedno raztrgal".

52-letnica je dva meseca preživela na oddelku za intenzivno nego na dunajski kliniki Ottakring, 6. oktobra pa je umrla za posledicami ugrizov in odpovedi pljuč. Devetletnik in sedemletnica imata od napada psihične težave, štiriletno vnukinjo pa je rotvajler čudežno le na kratko povohal in ji sicer prizanesel, še piše Österreich24.