Grčija

Na Krfu našli truplo policistke: So ji kaj zlili v pijačo?

S.Š.
6. 9. 2023, 09.14
Posodobljeno: 6. 9. 2023, 09.16
Deli članek:

22-letno policistko so našli mrtvo le nakaj ur po prihodu v državo.

Facebook
Hana Emily Byrne

22-letno britansko policistko Hano Emily Byrne, ki je na Krf odšla na počitnice, so le nekaj ur po prihodu v mesto Kavos našli mrtvo. Njeno truplo je v nedeljo ob glavni cesti našel mimoidoči.

Hana se je na usodni večer s prijateljem odpravila v center mesta, kjer sta obiskala nekaj lokalnih barov. Njen prijatelj se je nato odločil vrniti nazaj v hotel, Hana pa je ostala v bližnjem baru. Nihče ne ve, kaj se je nato zgodilo z 22-letnico, njeno truplo pa so naslednje jutro našli ob glavni cesti. Kot poročajo policisti naj bi Hana z višine več metrov in pri tem utrpela hudo poškodbo glave.

V krvi tudi metanol

Ker naj bi bila po poročanju očividcev Hana le rahlo opita, torej še zdaleč ne dovolj za tako hud padec, policisti zdaj preiskujejo možno zastrupitev. Opravljena je bila tudi obdukcija, kjer niso izključili možnosti, da je Hana z alkoholom zaužila tudi metanol, ki je bil v Grčiji večkrat uporabljen tudi kot droga za posilstvo. Zdaj bodo opravili še več toksikoloških testov, ki bodo policistom podali jasno sliko o smrti mlade Hane. Rezultati naj bi bili znani v prihajajočih tednih.

Medtem je načelnik krfske policije Spiridon Skolarikis sporočil, da so otoške policijske sile v stanju pripravljenosti, saj ne izključujejo možnosti, da se tragična zgodba ponovi. V Grčiji naj bi namreč v zadnjih dneh zaznali povišano vsebnost drog v pijačah, ki jih strežejo v lokalnih barih.

Slovo

Od Hane se je poslovila njena družina, ki jo je opisala kot izjemno prijazno, duhovito in skrbno. "Naša ljubljena Hannah je bila čudovita znotraj in zunaj. Bila je izjemno prijazna, zabavna in skrbna. Imela je čudovito življenje, ki se je končalo veliko prehitro," so zapisali v slovo. Hanin očim, prav tako policist, naj bi na otok prispel še ta teden, da njeno truplo vrne v Združeno Kraljestvo.