Nevarno in neodgovorno

Pijani 18-letnik divjal v naselju na območju Kranja

G.G.
9. 7. 2023, 12.36
Posodobljeno: 9. 7. 2023, 12.43
Deli članek:

Popolnoma neodgovorno in nedopustno početje mladega voznika, je sporočila policija.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V soboto nekaj pred 23. uro so policisti na območju Kranja ustavila še smrkavega voznika osebnega avtomobila. Radarski merilnik hitrosti je nameril 109 kilometrov na uro, in to v naselju, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, sporočajo s Policijske uprave Kranj. Pobalin ni imel niti vozniškega izpita, poleg tega pa je bil še alkoholiziran (0,43 mg/l).

Policisti so mu avto zasegli, za vožnjo pod vplivom alkohola in prekoračeno  hitrost  je dobil plačilni nalog v višini  1.800 evrov. Zaradi vožnje brez vozniškega  dovoljenja pa je z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Policisti dodajajo, da gre za "popolnoma neodgovorno in nedopustno ravnanje  komaj 18-letnega voznika. Zahvala gre policistom, da so ga dobili pri prekršku in s tem preprečili morebitno hujše dejanje, ki bi lahko imelo za posledico tudi prometno nesrečo. Taka početja posameznikov negirajo vsakega slehernega  voznika ali voznico, ki je vzoren voznik in želi biti v prometu varen. Prav tako ves trud in delo institucij, ki se trudimo z različnimi oblikami dela in pristopi zagotavljati boljšo prometno varnost."