Kanada

Avtobus zagorel po trčenju s tovornjakom, 15 mrtvih

G.G./STA
16. 6. 2023, 08.45
Posodobljeno: 16. 6. 2023, 08.58
Deli članek:

V bližini mesta Carberry v kanadski provinci Manitoba sta v četrtek trčila avtobus in tovornjak. Umrlo je 15 ljudi, še deset pa je bilo ranjenih, je na Twitterju sporočila kanadska policija.

Profimedia
Kraj nesreče.

"Kar lahko zdaj potrdim, je, da je avtobus s približno 25 ljudmi trčil v tovornjak na sečišču avtoceste ena in avtoceste pet," je novinarjem pojasnil predstavnik policije Manitoba Rob Hill in dodal, da je avtobus prevažal starejše državljane. Potrdil je, da je v nesreči umrlo 15 ljudi, medtem ko so jih deset z različnimi poškodbami že odpeljali v bolnišnico. Priča je za CBS News povedala, da je avtobus zagorelo po trčenju. »Šokiran sem. Še nikoli nisem videl tako obsežne nesrečem.«

"Novica iz Carberryja v Manitobi je izjemno tragična," je na Twitterju zapisal kanadski premier Justin Trudeau in izrekel sožalje vsem, ki so v prometni nesreči izgubili svoje bližnje.

Profimedia
Trčila sta avtobus in tovornjak.

Sožalje žrtvam in njihovim svojcem je izrekla tudi predsednica vlade v Manitobi Heather Stefanson. Dodala je, da bodo zastave pred parlamentom province Manitoba spuščene na pol droga "iz spoštovanja do tistih, ki smo jih tragično izgubili".