Lukavac v BiH

Spet streljanje v šoli: nekdanji učenec ustrelil učitelja angleščine

G.G./STA
14. 6. 2023, 10.33
Posodobljeno: 14. 6. 2023, 16.23
Deli članek:

Zgodilo se je na osnovni šoli v mestu Lukavac na severovzhodu BiH. Nekdanji učenec naj bi iskal prav tega učitelja.

Bobo
Še vedno so prisotni policija in reševalci.

V dopoldanski urah je nekdanji učenec, star 13 let, ki je bil premeščen na drugo šolo zaradi problematičnega vedenja, vstopil v šolo in poiskal učitelja angleščine. Ko ga je našel, je vanj izstrelil več nabojev, a ga le z enim zadel - a ga hudo ranil. Življenjsko ogroženega učitelja so odpeljali v klinični center v Tuzli, od koder so za sarajevski portal Klix pojasnili, da je utrpel strelno rano na vratu. Dnevni Avaz poroča, da je bil ustreljen Nedim Osmanović, sin nekdanjega poslanca Stranke demokratske akcije (SDA) Ismeta Osmanovića. "Res je, gre za mojega sina, učitelja angleščine in pomočnika ravnatelja," je ta kasneje potrdil za N1 in še dodal, da je sinovo stanje po zadnjih informacijah stabilno.

Policija je učenca nemudoma aretirala, njegov motiv za napad še ni znan, ugiba pa se o maščevanju. Med ranjenimi ni otrok.

Bobo
Prizorišče krvave drame.

Minister za izobraževanje tuzelskega kantona Ahmed Omerović je v luči napada razglasil konec šolskega leta v vseh osnovnih in srednjih šolah v kantonu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Pojasnil je, da se v javnosti pojavljajo različne informacije in da je zaradi tega treba počakati, da tožilstvo konča preiskavo.