Truplo gozdo

16-letnik zvabljen v smrt? Najden mrtev s poškodbami glave

R.T.
9. 5. 2023, 13.44
Posodobljeno: 9. 5. 2023, 13.50
Deli članek:

Babica britanskega najstnika, ki so ga na Tajskem našli mrtvega s poškodbami glave, je prepričana, da ga je nekdo zvabil v gozd in smrt.

Profimedia
Woramet Ben Taota

16-letni Woramet Ben Taota se je v soboto v svojem domačem kraju Lampang s svojim prav tako 16-letnim dekletom Yam odpravil na vožnjo z motorjem. Sposodil si je mamin modri skuter, naslednji dan pa je bil najden mrtev v gozdu.

Tajski preiskovalci po aretaciji 44-letnega osumljenca iščejo še drugo dekle, 16-letno Suraphltchaya Khamsa, s katero je obiskal njenega deda. Yam je medtem na varnem in ni osumljenka.

Profimedia
Na maminem skuterju, kot ga je posnela varnostna kamera.

Se pa bojijo za Suraphltchayjo, ki je, tako kot pokojnik, osumljenca Chaiwata Boongarina poznala več let. 16-letnica naj bi bila zadnja oseba, ki je Bena videla živega.

Njegova babica Lilian Graham domneva, da sta se v gozdu srečala z omenjenim 44-letnikom in da se je nekaj zgodilo. Boongarina naj bi Bena ubil, a kaj se je zgodilo z dekletom?

Osumljenec zanika vsakršno vpletenost. Iz zapora, kjer je bil zaradi spolne zlorabe, je prišel pred osmimi meseci.

Pokojnik pri sebi ni imel telefona in gotovine, zaradi česar policisti domnevajo, da je bil oropan, umrl pa naj bi nekje drugje, saj v gozdu ni bilo znakov, da se je upiral.

Njegovo truplo je v nedeljo zjutraj po lokalnem času našel smetar.