29-letnik in 25-letnica

Tatova iz Brezja kradla rože, otroške igrače in otroška oblačila

R.T.
9. 5. 2023, 12.11
Posodobljeno: 9. 5. 2023, 12.14
Deli članek:

V priporu sta storilka in storilec, ki sta kradla na območju Novega mesta.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična.

Novomeški policisti so v zadnjih dveh mesecih obravnavali več tatvin iz prodajaln v Novem mestu, predvsem na območju Bršljana. Prav tako so prijeli več prijav oškodovancev iz naselij v krajevni skupnosti Bučna vas. Tatovi so z dvorišč stanovanjskih hiš kradli različne predmete, z okenskih polic več hiš so bile odtujene rože.

Med preiskavami kaznivih dejanj so uspeli ugotoviti, da je večjega števila tatvin iz prodajaln osumljen 29-letni moški z območja Brezja. Osumljencu so odvzeli prostost, s kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

5. maja so v istem naselju, torej Brezju, prostost odvzeli še 25-letni osumljenki, ki je 3. maja z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenjih Kamencah odtujila kolo, več otroških igrač in tri vreče z otroškimi oblačili. Letos so policisti zoper 25-letnico na tožilstvo podali kazenske ovadbe zaradi 20 kaznivih dejanj tatvine. Nadaljujejo s preiskavami in ugotavljajo okoliščine še 11 tatvin, katerih je prav tako osumljena. 6. maja so jo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor.