Spodnja Avstrija

Nočna drama: ustrelil maminega partnerja in se zabarikadiral na podstrešje

R.T.
21. 4. 2023, 11.51
Posodobljeno: 21. 4. 2023, 11.51
Deli članek:

Avstrijski policisti so skupaj s pripadniki posebne enote Cobra ponoči aretirali moškega, ki naj bi v večernih urah umoril partnerja svoje mame.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Krvav zločin se je odvil v kraju Pielach nedaleč od mesta Melk v avstrijski zvezni deželi Spodnja Avstrija. Avstrijski policisti so morali malo po 19. uri posredovati na enem od hišnih naslovov. Ker ni bilo najbolj znano, kaj se sploh dogaja, reševalci niso smeli vstopiti v hišo, a so pripadniki enote za hitro posredovanje iz nje malo pozneje prenesli hudo poškodovanega moškega. Reševalci so bili kljub naporom neuspešni, moški je zaradi strelne rane na kraju umrl. V hiši je bila v času dejanja prisotna tudi partnerka žrtve, ki je, kot se je izkazalo, tudi mama strelca. Odnesla jo je brez poškodb, a je umor pustil posledice na njeni psihi, zato je bila potrebna psihološka pomoč.

Drame takrat še ni bilo konec, saj se je osumljenec, oborožen s puško, zabarikadiral na podstrešje, poročajo avstrijski mediji. Policija, ki je najprej poskrbela za žrtve, je hišo obkolila, območje okoli posestva pa zavarovala. Stekla so pogajanja z osumljencem, ki so ga ob približno polnoči vendarle aretirali. Po navedbah tiskovnega predstavnika policije Raimunda Schwaigerlehnerja so pred aretacijo odjeknili tudi streli, osumljenec pa naj bi utrpel lažje poškodbe. Zaenkrat še ni znano, kako točno se je vse skupaj odvilo in kdo je streljal. Policija je z informacijami skopa, v teku pa je kriminalistična preiskava.