Požega

Na Hrvaškem se borijo za življenje mladega vojaka, pretepel ga je najboljši prijatelj

M.K.
16. 4. 2023, 09.28
Posodobljeno: 16. 4. 2023, 09.48
Deli članek:

Na parkirišču na Trgu svete trojice v hrvaški Požegi so v soboto nekaj minut pred pol tretjo uro zjutraj našli težko poškodovanega in nezavestnega 21-letnika. Izkazalo se je, da je ga brutalno pretepel njegov najboljši prijatelj.

Profimedia
/

Po tem, ko so mimoidoči na trgu našli težko poškodovanega 21-letnega vojaka, je stekla hitra policija akcija. Policisti so v neposredni bližini kraja napada našli 20-letnega mladeniča, sicer najboljšega prijatelja napadanega.

Ko ga je policija našla, je zatrjeval, da je tam po naključju, da ne vem, kaj se je zgodilo ter da želi pomagati. Kmalu se je izkazalo, da laže. Ko so policisti pregledali posnetke nadzornih kamer, so namreč na njih prepoznali 20-letnika, ki so ga že aretirali.

Po poročanju hrvaških medijev sta bila žrtev in domnevni napadalec zelo dobra prijatelja. Skupaj sta trenirala in igrala za isti nogometni klub. Po neuradnih informacijah hrvaških medijev, so nadzorne kamere posnele brutalen napad, poroča hrvaški portal 24sata. Napadalec je toliko časa v glavo brcal 21-letnika, dokler ni ta izgubil zavesti.

Oživljanje v bolnišnici

Mladega vojaka so morali ob prihodu v bolnišnico oživljati. Utrpel je poškodbe glave in drugih delov telesa ter notranje krvavitve, zdravniki pa se še borijo za njegovo življenje.