Pereča skrivnost

Kam sta skrila 45 buteljk vina, vrednih 1,6 milijona evrov?

M. T. V.
28. 2. 2023, 13.53
Posodobljeno: 28. 2. 2023, 13.54
Deli članek:

V Španiji se je pričelo sojenje nekdanji mehiški misici in njenemu romunskemu kompanjonu, ki so ju lani prijeli na črnogorsko-hrvaški meji. Branita se z molkom, tako da še vedno ni jasno, kje je končal njun dragoceni ukradeni plen.

Pixabay
Par je oropal vinsko klet luksuznega hotela.

Novembra 2021 sta se v luksuzni hotel Atrio de Cáceres v Španiji nastanila nekdanja mehiška misica Priscila Lara Guevara (29 let) in njen romunski prijatelj Constantin Dumitru (48 let) – a njune navidezne počitnice so bile le krinka za dobro načrtovani rop hotelske vinske kleti, v kateri so bila številna dragocena vina. Priscila je sredi noči poklicala receptorja, da si želi polnočnega obroka, in medtem ko je ta odšel v kuhinjo pripravljat hrano, je Constantin v recepciji izmaknil ključ in se odplazilv vinsko klet, kjer je skrbno nabral 45 dragocenih buteljk vina, med njimi tudi steklenico vina znamke Chateau d'YQuem iz leta 1806, ki je vredna 350 tisoč evrov. Zgodaj zjutraj je par zapustil hotel z več težkimi torbami – v njih so se skrivale steklenice v skupni vrednosti 1,6 milijonov evrov, trdi lastnik hotela Jose Polo (čeprav mu je zavarovalnica za izgubljene buteljke izplačala 'le' 754 tisoč evrov).

Policija je ugotovila, da je tatinski par z avtom zbežal iz Španije in je za njim razpisala mednarodno tiralico. Prevozila sta kar nekaj evropskih držav, preden so ju lani prijeli na meji med Črno Goro in Hrvaško – a brez ukradenih steklenic. Hrvaški policisti so ju izročili nazaj Španiji, kjer se je zdaj proti njima začelo sojenje, a prva obravnava ni prinesla tako zelo želenega podatka, kje sta skrila dragoceni tekoči plen ali komu sta ga predala. Par se namreč brani z molkom. So buteljske že prodali in spili? Kje je v tem primeru denar, ki sta ga zanje dobila? Ali pa se steklenice morda še skrivajo nekje v kakšni kleti in čakajo, da se vrneta ponje?