Suhor

Ukradel kangooja, da bi lahko z njim prevažal ukradena drva

M. T. V.
27. 2. 2023, 11.33
Posodobljeno: 27. 2. 2023, 11.41
Deli članek:

37-letnika so opazili krajani in poklicali policijo, ki ga je, čeprav je zbežal, kasneje našla in pridržala. Sumijo, da je storil še več kaznivih dejanj.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nedeljo nekaj po šesti uri zjutraj so krajani Suhorja policiste PP Novo mesto poklicali zaradi sumljivega neznanca, ki je očitno v naselju kradel drva in jih nalagal v avtomobil. Policisti so na podlagi njihovega opisa vozilo izsledili v okolici naselja Brezje, voznik pa je pri tem peš pobegnil, a so ga kmalu našli v naselju Brezje. 37-letniku so odvzeli prostost in ga pridržali.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec najprej v Prečni iz garaže stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil Renault kangoo, se z njim odpeljal v naselje Suhor in tam kradel drva ter jih nalagal v avtomobil. Ukraden avtomobil in drva so policisti takoj vrnili lastnikoma.

V bližini, kjer je bil ukraden avtomobil, so policisti našli tudi kolo znamke Trek, za katerega prav tako domnevajo, da ga je storilec ukradel. Lastnika kolesa pozivajo, da se zglasi na PP Novo mesto (Ljubljanska cesta 30) ali pokliče na številko 07 33 27 400.

PU Novo mesto
Najdeno kolo znamke Trek

Z intenzivno preiskavo policisti nadaljujejo, saj sumijo, da je 37-letnik na širšem območju izvršil še več premoženjskih kaznivih dejanj.