Koristoljubje

Jelena truplo Majde razkosala in ga zapakirala v kovček

J.V.
1. 2. 2023, 16.50
Posodobljeno: 1. 4. 2024, 01.46
Deli članek:

Potokla jo je s porcelanasto skodelico in zadavila. Kovček s truplom vrgla v smeti in zažgala. Nepravnomočna sodba: 30 let zapora.

Twitter
Umorjena 80-letna Majda Garović.

Prvostopenjsko sodišče v Beogradu je 30-letno Jeleno Špagović včeraj obsodilo na 30 let zapora zaradi surovega umora 80-letne upokojenke Majde Garović junija 2019.

Tridesetletnica je po navedbah Telegrafa morila iz koristoljubja. Podrobnosti iz obtožnice so naravnost grozljive. Jelena je upokojenko s porelanasto skodelico udarila v glavo, da se je sesedla v fotelj. Ker se je skodelica razbila, je vzela novo in z njo znova udarila 80-letnico v glavo. Potem jo je pričela daviti z golimi rokami, pa z vrvico, kablom, blazinami, dokler ni starka umrla.

Po storjenem zločinu je Majdi ukradla še nakit, očala in denarnico, truplo razkosala in pospravila v kovček. Kri v sobi je očistila, kovček pustila v stanovanju in z bivšim možem odšla po nakupih.

"Nisem je imela namena ubiti. Poznali sva se že leta. Tistega dne sva bili dogovorjeni, da mi pride na obisk. Sprli sva se in grozila mi je, da bo mojemu bivšemu možu povedala, da ji dolgujem denar," je med drugim povedala v zagovoru in poudarila, da jo je Majda napadla prva, potem pa se ji je stemnilo pred očmi in se dogajanja ne spomni.

Facebook
Tridesetletnica je morila iz koristoljubja.

Ukraden nakit je v dveh zlatarnah prodala za 142.600 dinarjev, obdržala je tudi 9000 dinarjev v denarnici. S 1200 evri, ki bi jih morala vrniti Majdi, pa je plačala najemnino.

Čez tri dni je kovček s pomočjo sosede spakirala v prtljažnik najetega avtomobila in se odpravila v Krečedin. Tam ga je odvgla v zabojnik za smeti, ga prevrnila in zažgala. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je zakurila tudi fotelj, ker ga ni bilo mogoče očistiti krvi. Znebiti se ji ga je pomagal brat Saša Dujović, za katerega so sprva domnevali, da ji je pomagal pri umoru, a se je izkazalo, da pri umoru ni igral nobene vloge.

"S sestro sva bila v dobrih odnosih, večkrat sem pazil njenega otroka. Poklicala me je in me prosila, če ji lahko pomagam premakniti pohištvo, ker lastnica stanovanja želi, da ga prebeli. Staro šaro smo odnesli do smetnjakov in potem sem odšel domov. Do aretacije nisem opazil, da bi se kaj spremenilo v njenem življenju," je med drugim povedal.