Tanda

FOTO: V veliki tragediji na jezeru utonilo 49 otrok

S.R.
31. 1. 2023, 20.45
Deli članek:

Skupno število smrtnih žrtev nedeljske tragedije na jezeru Tanda na severu Pakistana je naraslo na 51. Poleg 49 otrok sta umrla tudi učitelj in kapitan.

Profimedia
Potapljači so danes iz jezera izvlekli še zadnja trupla.

Prva poročila po nedeljski nesreči na pakistanskem turističnem jezeru Tanda, kjer se je prevrnil čoln, poln otrok, so omenjala nekaj več kot deset mrtvih, a je nato število žrtev vztrajno naraščalo. Potapljači so zadnja dva dneva iz ledeno mrzle vode vztrajno vlekli nova in nova trupla. Po zadnjih podatkih je umrlo 49 otrok, življenje pa sta izgubila tudi učitelj in kapitan močno prenatrpanega čolna.

Kar zadeva otroke, gre za med sedem in 14 let stare dečke, učence medrese oziroma muslimanske verske šole, ki so se na slabih pet kilometrov oddaljeno jezero odpravili na enodnevni izlet. Po nesreči so se na obali jezera začeli zbirati starši in sorodniki žrtev, ki so vztrajno čakali na kakršno koli dobro vest, a je bilo vsem jasno, da je upanja za otroke malo oziroma ga sploh ni.

Profimedia
Ob jezeru so na svoje sinove čakali starši in sorodniki.

»Danes so se potapljači uspeli potopiti še globlje in izvleči še preostala trupla,« je po poročanju britanskega časnika Guardian dejal reševalec Khateer Ahmad. »Vsakič, ko so izvlekli novo truplo, so se zgrnili nad potapljača, da bi videli, ali gre za njihovega sina, in vsakič smo slišali krike obupa in bolečine,« pa je dogajanje opisal lokalni prodajalec čaja Muhammad Umar. Dodal je, da kaj takega v svojem življenju še ni doživel, to je »nekaj, česar ne morem opisati z besedami.«

Po navedbah tiskovnega predstavnika policije Fazala Naeema se je reševalna akcija z današnjimi zadnjimi žrtvami končala. Skupno so uspeli rešiti štiri učence in enega učitelja. Poudaril je, da je bilo na čolnu preveliko število ljudi, saj ima kapacitete za približno 20 do 25 oseb.

Profimedia
Ob jezeru so na svoje sinove čakali starši in sorodniki.

Profimedia
Ob jezeru so na svoje sinove čakali starši in sorodniki.