Zbežali v šolo

24-letnico in njenega enoletnega sinčka je v snežnem metežu napadla bela zver

R.T.
20. 1. 2023, 09.18
Posodobljeno: 20. 1. 2023, 16.50
Deli članek:

Redko se zgodi, da severni medved v naselju napada ljudi. Prav to se je v torek zgodilo v vasi Wales skrajnem zahodu Aljaske v ZDA.

Facebook
Summer Myomick in njen mož Clyde starejši.

Poročali smo o vesti, da je severni medved zataval po mestnih ulicah in napadel žensko in otroka. Zadal jima je tako hude poškodbe, da sta umrla na kraju »incidenta«.

Lokalni mediji so podrobneje predstavili »zgodbo«. V torek je na zahodu Aljaske divjal snežni metež, zato je bila vidljivost zelo slaba. 24-letna Summer Myomick in njen leto dni star sin Clyde sta bila na poti od stavbe, v kateri je šola, do približno 150 metrov oddaljenega zdravstvenega doma. Kar naenkrat se je med gostimi snežinkami pred njima pojavila bela zver. Časa za beg ni bilo. Medved ju je napadel in jima zadal usodne poškodbe.

Medtem se je po naselju razvedela novica o krvoločnem medvedu. V bližnji šoli so zaklenili vsa vrata, uslužbenci in šolarji pa so ostali v razredih. Ker je medved tacal naokoli stavbe, je nekaj zaposlenih zbralo pogum in ga poskušalo nagnati tako, da so mahali z lopatami. Neuspešno, razjarjeni medved je stekel za njim in le za las so ušli pred njim nazaj v šolo. Medved je nato iskal način, kako bi vstopil v šolo, a mu na srečo ni uspelo.

Čez nekaj časa je eden od vaščanov, v tej vasi jih živi le nekaj več kot 150, prijel za puško in ustrelil medveda. Da bi čakali na pomoč policije, bi trajalo predolgo, saj je dostop do vasi v tem letnem času možen samo z ladjo ali z letalom.