strmoglavljenje

VIDEO: Zadnji trenutki pogubljenih: potnik snemal, kako so letalo pogoltnili plameni

R.T.
16. 1. 2023, 08.08
Posodobljeno: 16. 1. 2023, 08.13
Deli članek:

Letalo je tik pred pristankom strmoglavilo v sotesko, ob tem pa zagorelo.

Profimedia
Preiskava vzroka strmoglavljenja še poteka.

Včeraj je v mestu Pohkara v osrednjem delu Nepala strmoglavilo potniško letalo družbe Yeti Airlines, ki je vzletelo v prestolnici Katmandu. Na letalu je bilo 68 potnikov in štirje člani posadke. Med potniki naj bi bilo 53 Nepalcev in 15 tujih državljanov - pet Indijcev, štirje Rusi, dva Južnokorejca ter po eden državljan Irske, Avstralije, Argentine in Francije.

Letalo je tik pred pristankom strmoglavilo v sotesko, ob tem pa zagorelo. Gre za območje med novim in starim letališčem v tem drugem največjem nepalskem mestu.

Yeti Airlines je sicer zaradi varnostnih pomislekov na črnem seznamu EU, tako kot več drugih nepalskih letalskih prevoznikov.

Gre za eno najhujših letalskih nesreč v Nepalu. Te so v Nepalu sicer dokaj pogoste, med drugim zaradi oddaljenih pristajalnih stez in nenadnih vremenskih sprememb. Maja lani je v okrožju Mustang na severu Nepala strmoglavilo letalo družbe Tara Air, pri čemer je umrlo 22 ljudi.

Na videoposnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti, kako letalo leti nizko nad naseljenim območjem, nato pa se ostro obrne navzdol. Na spletu pa se je znašel tudi posnetek 29-letnega potnika Sonuja Jaiswala, sicer državljana Indije, ki je v živo oddajal med pristajanjem letala. Vse lepo in prav, dokler se zaslon ne obarva oranžno in se zaslišijo kriki.

Pozor, nazorna vsebina! Ogled na lastno odgovornost!