38-letni Stanko Slobodnik

Okrutni zločin pod Gorjanci: "Vedeli smo, da sta z materjo na bojni nogi, a da se bo na njo tako okrutno spravil ..."

M.G. / Dolenjski list
14. 1. 2023, 06.51
Posodobljeno: 14. 1. 2023, 08.54
Deli članek:

Grozljiv zločin je pretresel prebivalce vasi Radovica in širšo okolico. 38-letni Slavko Slobodnik je umoril mamo, dve mački in dva psa, spisal poslovilno pismo in roko dvignil še nadse.

M.G.
Slavko Slobodnik je na Instagramu objavljal tudi fotografije s svojimi psi. Menda jih je imel zelo rad.

V zadnji hiši naselja ob južnem delu Gorjancev, pod katerim so vinorodne Rebrine, je domnevno v sredo ali celo dan prej življenje utihnilo. In sicer v okoliščinah, ki jih v Beli krajini ne pomnijo, vsaj ne po okrutnosti zločina. 38-letni Slavko Slobodnik naj bi, tako je v petek okoli poldneva povedalo nekaj prič, sosedov, ki so želeli ostati neimenovani, nad mamo dvignil sekiro in jo umoril, prej naj bi, prav tako s sekiro, pokončal še dva psa in tri mačke, nato si je sodil sam in se obesil.

"Tašča je pri pokojni redno jemala jajca. Ta teden jo je dvakrat klicala, a odziva ni bilo. Se je kaj hudega zgodilo, nas je vprašala? Kmalu je bila o neodzivnosti sosede obveščena policija," sta dejala zakonca, ki sta v današnjem sončnem dopoldnevu nemo zrla v kakih sto metrov oddaljeno hišo zločina. In povedala, da sta pokojno pred božičem peljala po avtomobil, kasneje je z njimi tudi povečerjala.

M.G.
Hiša, v kateri se je pripetil strašen zločin.

Razprtije med materjo in sinom

Policija je hišo v zadnjega pol leta večkrat obiskovala, a očitno jim razprtij med materjo in sinom, ki naj bi postajale vse bolj moteče, ni uspelo umiriti. "Slavko je bil videti miren, osamljen fant, ki se ni družil z vaščani, a vselej v neki hudi stiski, to je bilo očitno videti. In to vsi vedeli. Morali bi ga peljati na zdravljenje. Nekaj se je v njem nabiralo. O tem imajo zagotovo podatke tudi v Centru za socialno delo. Ali so mu pomagali? Tega sicer ne vemo, a hkrati vemo, da se mu ni pomagalo takrat, ko bi se mu moralo. Nekaj časa je bil brez službe, ko je delal, je bil baje priden, a dolgo pri enemu delodajalcu ni zdržal," sta najbližjega soseda opisala zakonca. Ga je dotolkla slaba družba, morebiti pečanje z nedovoljenimi substancami, so mu bolečine prizadejale ženske? Zadnji, s katero je bil, naj bi obljubil, da bo šel po novemu letu na zdravljenje in da se bo umiril.

"Vedeli smo, da sta ves čas z materjo na bojni nogi, a da se bo na njo tako okrutno spravil ... Da med nami živi takšen morilec … to pa ne," ni mogel verjeti neki drugi sosed.

Zaskrbljujoče objave na družbenih omrežjih

Instagram
Zlovešča objava 38-letnika na Instagramu

"Točno sem vedel, da se bo to zgodilo. Skrb vzbujajoče so bile njegove objave na družbenih omrežjih," pa je zmogel povedati Aleksander, Slavkov brat, ki živi v sosednji hrvaški vasi, in je mimo kriminalistične policije nesel ključavnico, da jo bo zamenjal na vhodnih vratih hiše.

Policija nadaljuje preiskavo okoliščin družinske tragedije v Beli krajini.