težavni otrok

Deček pokončal mamo, ker mu ni hotela kupiti elektronske naprave

R.T.
29. 12. 2022, 12.40
Posodobljeno: 29. 12. 2022, 12.44
Deli članek:

Potem ko jo je ustrelil v obraz, je z njeno kreditno kartico prek spleta opravil naročilo.

Facebook
Quiana Mann

10-letni deček se bolj kot z dejstvom, da ga čaka sojenje zaradi umora mame, ukvarja z elektronskimi pripomočki, so sporočili iz njegovega družinskega kroga.

Deček iz Milwaukeeja v Združenih državah Amerike je namreč osumljen, da je 21. novembra v njunem domu v obraz ustrelil svojo mamo, 41-letno Quiano Mann.

Deček naj bi že več kot leto dni obiskoval terapijo zaradi nihanja razpoloženja; v okviru zdravljenja so mu omejili dostop do elektronskih naprav. To naj bi ga precej vznemirilo.

Duševne težave

Vse pa se je spremenilo, ko mu mama ni bila pripravljena kupiti naglavnega seta za virtualno resničnost, vrednega približno pol tisočaka ameriških dolarjev (približno 470 evrov). Takrat naj bi jo ustrelil v obraz, nato pa omenjeno napravo z mamimo kreditno kartico naročil prek spleta. 

Orožje so imeli doma. Babici naj bi pozneje priznal, da dejanje obžaluje, in jo pobaral, kje neki je njegov paket.

Dečkova odvetnica Angela Cunningham je v začetku meseca zaprosila za znižanje varščine, in sicer s 50.000 ameriških dolarjev (približno 47.000 evrov) na le 100 (dobrih 90 evrov), kolikor ima v svojem »prašičku«.

Dečku, ki ga polega omenjenega nihanja razpoloženja »muči« tudi prigovarjanje namišljenih ljudi, bodo sodili kot odraslemu. Če bo obsojen, mu grozi do 60 let za rešetkami.