Grozljivo

27-letnik z nožem umoril 14-letnico, 13-letnico pa hudo ranil; dekleti sta bili na poti v šolo

J.V.
6. 12. 2022, 14.10
Posodobljeno: 6. 12. 2022, 16.07
Deli članek:

Incident, ki pretresa Nemčijo, se je zgodil včeraj zjutraj, policija pa je osumljenca iz Eritreje že prijela. Kot kaže, se je z nožem porezal tudi sam.

Twitter
Na kraju zločina.

V nemškem Illerkirchbergu, vasici na jugu države z manj kot 5000 prebivalci, je 27-letni moški z nožem napadel dekleti, stari 14 in 13 let, ki sta bili na poti v šolo. Starejša je za posledicami ran umrla, mlajša pa je bila v napadu hudo poškodovana, vendar njeno življenje naj ne bi bilo v nevarnosti.

Incident, ki pretresa Nemčijo, se je zgodil včeraj zjutraj, policija pa je osumljenca iz Eritreje že prijela. Po napadu je pobegnil v zavetišče za begunce, kjer so ga prav tako ranjenega našli policisti. Z nožem naj bi se ranil sam, pristojni pa zdaj ugotavljajo, ali ima morda psihične težave in ali je dekleti poznal.

Policija je v izjavi javnost pozvala, naj incidenta ne izkoriščajo za podžiganje sovraštva do tujcev ali prosilcev za azil. "Vse, kar je povezano s tem, je zaenkrat povsem nejasno," je novinarjem povedal tiskovni predstavnik policije Wolfgang Jürgens. Vendar je skrajno desna AfD hitro našla krivca v liberalni politiki priseljevanja.

Umrla 14-letnica je bila nemška državljanka z družino turškega porekla. Turški veleposlanik Ahmet Basar Sen naj bi še danes obiskal vas z namestnikom voditelja dežele Baden-Württemberg.

Župan vasice Markus Häußler je dejal, da so vsi v šoku, medtem ko je nemška notranja ministrica Nancy Faeser poudarila, da jo je "grozna novica" pretresla. "Žalujem za ubito deklico in iskreno upam, da si bo poškodovana opomogla ... Policija intenzivno preiskuje vsa ozadja," je zapisala na Twitterju.