TRIJE V ENI NOČI

Brez vozniške vijugali po dolenjskih cestah

M. T. V.
6. 12. 2022, 11.35
Posodobljeno: 6. 12. 2022, 11.43
Deli članek:

Dolenjski policisti v eni noči ustavili kar tri voznike brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom omamnih substanc.

Bobo
Fotografija je simbolična

Policisti PP Novo mesto so v noči soboto na cestah našli kar tri voznike, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Na Ljubljanski cesti so ustavljali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo, ki ni imel registrskih tablic. Voznik policistov sploh ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in trčil v dve parkirani vozili. Policisti so ga potem le uspeli ustaviti in ugotovili so, da gre za 36-letnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled.

Še pred tem so na isti cesti med kontrolo prometa ustavili 67-letnika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Isto noč so na območju Vrhpeči ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil po sredini vozišča in ogrožal ostale udeležence v prometu. Tudi on ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval z vožnjo do naselja Vihre, kjer je končno ustavil. Tudi ta 44-letni voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil.

Vsem trem voznikom so zasegli avtomobile, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in jim izdali plačilni nalog.

Akcija tudi v Trebnjem

V isti noči so bili trebanjski policisti obveščeni o nevarni vožnji
voznice osebnega avtomobila, ki naj bi vijugala po vozišču, trčila v
varovalno ograjo in ogrožala ostale udeležence v prometu. Takoj so šli v akcijo, voznico izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre
za 28-letnico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Ostala je brez vozniškega dovoljenja, prepovedali so ji
nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.