Winnipeg

FOTO: Našli so le truplo 24-letne Rebecce, a so prepričani, da imajo v rokah serijskega morilca

R.T.
2. 12. 2022, 07.23
Deli članek:

V Winnipegu, glavnem mestu kanadske province Manitoba, poteka sojenje zoper 35-letnega moškega, ki ga je tožilstvo sprva obtožilo enega umora, a se je število njegovih domnevnih žrtev zdaj povečalo na štiri. Če je kriv, imajo v rokah serijskega morilca.

Profimedia
Truplo Rebecce Contois so 16. maja našli v smetnjaku.

35-letni Jeremy Skibicki je bil maja obtožen za umor 24-letne Rebecce Contois, kriminalisti pa so včeraj naznanili, da ga sumijo še treh umorov. Vse žrtve so bile po navedbah policije pripadnice staroselske skupnosti. Skibickija, sicer domačina iz Winnipega, so v povezavi z umorom Contoisove, pripadnice staroselcev O-Chi-Chak-Ko-Sipi, aretirali 18. maja.

Profimedia
Slovo od umorjene Rebecce Contois.

Po včerajšnjih navedbah policijskega načelnika Dannyja Smytha so Skibickija ovadili še za umora 39-letne Morgan Beatrice Harris in 26-letne Marcedes Myran. Obe sta bili pripadnici staroselske skupnosti Long Plain, umorjeni pa sta bili na začetku maja. Četrte žrtve še niso uspeli identificirati, pri čemer so objavili fotografije njene zimske jakne. Umorjena je bila na začetku leta, vsi indici pa kažejo, da je tudi v njenem primeru šlo za pripadnico staroselske skupnosti. Smyth je še razkril, da še vedno iščejo trupla vseh treh žrtev, medtem ko so truplo Cantoisove odkrili 16. maja v enem od smetnjakov na severu Winnipega.

Profimedia
Identitete četrte žrtve še ne poznajo.