Brez praske

FOTO: Močno nacejen po trčenju zaspal za volanom in ob tem »izgubil« partnerko

S.R.
18. 11. 2022, 16.11
Posodobljeno: 18. 11. 2022, 16.14
Deli članek:

Voznik iz Beljaka je policistom med preiskavo dejal, da je bila v vozilu prisotna tudi njegova partnerka, a da ne ve, kje je. Ta je bila na varnem v domačem stanovanju.

Freiwillige Feuerwehr Judendorf
Prometna nesreča nedaleč od Beljaka.

Na avstrijskem Koroškem nedaleč od Beljaka se je danes malo pred 4. uro zjutraj pripetila prometna nesreča, v kateri jo je na srečo brez praske odnesel 30-letni Beljačan. Končalo bi se lahko precej huje.

Voznik je s svojim avtomobilom zletel s ceste in končal ob drevesu v jarku. Uspel je še zbrati toliko moči, da je o nesreči obvestil avstrijski avtomobilski klub ÖAMTC, nato se ga je za volanom polastil dremež, so v poročilu navedli policisti, ki so dodali, da je voznik ostal nepoškodovan. Se je pa izkazalo, da ga je imel krepko pod kapo. Pol ure pozneje je vozilo v jarku opazil drug voznik, ki je na kraj poklical reševalce.

Freiwillige Feuerwehr Judendorf
Prometna nesreča nedaleč od Beljaka.

Ko je bil 30-letnik znova priseben ter so bili na kraju nesreče že prisotni gasilci, reševalci in policisti, je dejal, da je bila v vozilu tudi njegova partnerka, zato so gasilci začeli preiskovati okolico. Medtem so policisti že ugotovili, da je partnerka doma na varnem in da v primeru, če je bil poleg 30-letnika v vozilu slučajno prisoten še kdo, to zagotovo ni bila ona. Voznik, ki je bil znova pri močeh, se je sicer do policistov vedel zelo »agresivno« in »trmasto,« zato so ga morali začasno vkleniti, pri čemer se je ena policistka tudi lažje poškodovala.