tragedija

Očeta našli mrtvega v postelji, zraven njega pa do smrti izstradanega sina.

M. T. V.
18. 11. 2022, 12.38
Posodobljeno: 18. 11. 2022, 13.02
Deli članek:

V stanovanju v New Yorku oče umrl zaradi srčnega zastoja, njegov dveletni sinček pa nato od lakote.

Facebook
David Conde in njegov sin

Februarja so zaskrbljeni sorodniki poklicali newyorško policijo, češ da se David Conde že več kot teden dni ni nikomur oglasil. Policisti so odšli do njegovega stanovanja, ki je bilo zaklenjeno, in to iz notranje strani, zato so razbili vrata. V ledeno mrzlem stanovanju so na postelji našli truplo Davida, blizu njega pa še truplo njegovega dveletnega sina Davida Condeja ml. Vzroka smrti takrat niso mogli takoj ugotoviti, povedali so le, da očitno ni bila vpletena tretja oseba.

Zdaj je mrliški oglednik potrdil grozljivo resnico: oče je umrl zaradi srčnega zastoja, otrok pa je nato umrl zaradi lakote. »Očitno je gospod Conde umrl prvi, otrok pa zato ni mogel priti do hrane in je umrl od izstradanosti,« so za NBC News potrdili iz urada mrliškega oglednika.

Gospod Conde je bil oče samohranilec, mame v sinovem življenju ni bilo, čeprav je bil deček bolan in je v svojem kratkem življenju prestal že več operacij in se je šele malo pred smrtjo naučil hoditi. »Bil je čudovit fantek s kodrastimi lasmi, z navihanim nasmeškom in prikupnim pogledom,« so ga opisali žalujoči sorodniki.