Z nožem

Je v večnem mestu na delu morilec prostitutk?

G.G.
18. 11. 2022, 11.46
Posodobljeno: 18. 11. 2022, 11.49
Deli članek:

V rimski četrti Prati so v četrtek našli trupla treh prostituk. Vse žrtve so bile zabodene.

Facebook
Marta Castano Torres

Prva žrtev je bila 42-letna Kitajka, ki je upravljala z masažnim salonom, ki so po poročanju časnika Corriere della Sera pogosto v Rimu pogosto krinka za bordele. V njenem stanovanju na ulici Augusto Riboty so našli še truplo 25-letne Kitajke, ki je bila, kot domnevajo, »uslužbenka« v masažnem salonu. Obe sta bili zabodeni. Ker so bile v prostoru varnostne kamere, bi lahko policija na ta način prišla do koristnih informacij.

Čez dobri uro kasneje je nekaj ulic stran najverjetneje isti napadalec izbral tretjo žrtev. To je bila 65-letna Kolumbijka Marta Castano Torres, ki si je kruh služila s pomočjo »najstarejše obrti«. Predvsem zato, da bi lahko z denarjem pomagala hčerki. Italijanski mediji poročajo, da je povsem možno, da jo je morilec s preklopnim nožem zabodel v predel prsi med spolnim odnosom Vso okrvavljeno je na postelji našla njena sestra, ki je prišla na obisk.

Marta je bila za razliko od Kitajk, ki jih sosedje niso marali v svoji četrti, poznana in dobro sprejeta med domačini. Ti so sicer dobro vedeli s čim se preživlja,