Trčila tovornjak in avtomobil

Hujša prometna nesreča na štajerski avtocesti terjala življenje

S.R.
24. 10. 2022, 07.53
Posodobljeno: 24. 10. 2022, 08.50
Deli članek:

Prometna nesreča, ki je po informacijah Darsa hujše narave, se je zgodila na štajerski avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru. Voznike pozivajo, naj si kraja nesreče na ogledujejo.

Promet.si
Na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče nastajajo zastoji.

Kot so pri Darsu pojasnili na Twitterju, bo zaradi hujše prometne nesreče štajerska avtocesta med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico jug dlje časa zaprta. V nesreči sta udeležena tovorno in osebno vozilo. Voznike prosijo za strpnost, voznike proti Ljubljani pa pozivajo, naj si ne ogledujejo dogodka. 

Po navedbah mariborskih policistov je šlo za smrtno prometno nesrečo, ki se je zgodila malo pred 6. uro. Policisti ogled še opravljajo, a prve ugotovitve kažejo, da je voznik tovornega vozila med vožnjo po rahlem klancu navzdol zapeljal z vozišča, nakar se je vozilo prevrnilo, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Gre že za 14. smrtno žrtev na območju Policijske uprave Maribor letos.

Po informacijah prometno-informacijskega centra pred izvozom Slovenske Konjice nastajajo zastoji, zato občasno zapirajo tudi predore. Obvoz za vsa vozila je možen po regionalni cesti med priključkoma Slovenske Konjice - Slovenska Bistrica jug. Vozniki osebnih vozil se lahko preusmerijo z avtoceste že v Celju. Obvoz je možen po cesti Celje - Vojnik - Slovenske Konjice - Slovenska - Bistrica, kjer so daljši zastoji, še poroča prometno-informacijski center.