GOLJUFIVKA

Prevarantska patronažna sestra prodaja kreme

M. T. V.
20. 10. 2022, 15.20
Posodobljeno: 20. 10. 2022, 15.29
Deli članek:

Zdravstveni dom Ljubljana opozarja, da se po glavnem mestu potika lažna patronažna sestra in ljudem prodaja (lažne) kreme za različne težave.

STA
Lažna patronažna sestra prodaja kreme.

Iz ZD Ljubljana so poročili, da so dobili opozorilo, da se po domovih v Ljubljani sprehaja ženska, ki se izdaja za patronažno medicinsko sestro in ljudem prodaja kreme za različne težave. Ena od pacientk je tako na primer za kremo za hitrejše celjenje ran odštela kar 70 evrov! Zdravstveni dom je zato izdal pojasnilo in opozorilo, da njihove patronažne medicinske sestre »storitev, zdravil oziroma mazil, ki jih včasih prinesejo pacientom, ne zaračunavajo. Vsaka naša patronažna medicinska sestra se lahko tudi izkaže z identifikacijsko kartico ZDL.« Pazite torej, koga spuščate v svoj dom, in ne nasedajte obljubam o čudežnih mazilih!

Goljufivke, ki se pretvarjajo, da so patronažne sestre, sicer niso nobena novost. Že večkrat so se pred leti pojavljale po različnih koncih Slovenije in ljudem ponujale svoje storitve – ali so jim kaj (ničvrednega) drago prodajale ali pa ukradle.