ZAGREB

Eksplozija plinske bombe, gasilci našli truplo

M. T. V.
1. 10. 2022, 11.34
Posodobljeno: 8. 7. 2023, 08.14
Deli članek:

V zagrebškem blokovskem naselju odjeknila eksplozija, nato je zagorelo, umrl je en moški.

Bobo
Fotografija je simbolična

V zagrebškem naselju Trnsko je zgodaj zjutraj odjeknila eksplozija, nato pa se je razširil požar v prvem nadstropju enega od blokov, pišejo hrvaški mediji. Na kraj dogajanja so hitro prišli gasilci in požar pogasili, a so nato v stanovanju našli moško truplo. Na Policijski upravi Zagreb so potrdili: »Danes je v Zagrebu na ulici Trnsko okoli 6.20 iz še neznanih razlogov prišlo do požara, med katerim je ena oseba izgubila življenje. Prišlo je tudi do eksplozije plinske bombe. Zdravniško pomoč sta zaradi dima potrebovali še dve osebi, drugih poškodovanih ni. Preiskava je v teku.«

Eden od prebivalcev omenjenega bloka je za Dnevnik.hr dejal, da je zagorelo v stanovanju upokojenca, ki je živel sam. "Bil sem že pri njem, njegova soba je bila polna knjig in papirja. Bil je strastni kadilec, pogosto je v stanovanju tudi prižigal sveče." Povedal je, da so po eksploziji vsi stekli ven, sam pa je nato vzel gasilni aparat, a protipožarnih vrat stanovanja, iz katerega je prihajal dim, ni mogel odpreti, zato je stekel zapret plinski ventil, da ne bi prišlo še do kakšne eksplozije. Vmes so prišli gasilci, a takrat so ognjeni zublji že popolnoma uničili stanovanje.

Jutranji list poroča, da je umrli 72-letnik okoli šeste ure zjutraj odšel do bližnjega kioska po časopis, ko se je vrnil, pa je v njegovem stanovanju že gorelo. Gasilci predvidevajo, da je vstopil, zaprl vrata in odšel proti oknu, da bi ga odprl, a je medtem eksplodirala plinska jeklenka, ob čemer ga je vrglo nazaj v hodnik.