Kamnolom

Zle slutnje so se uresničile, mlada zaljubljenca, ki sta izginila z zračne blazine, našli mrtva

S.R.
1. 8. 2022, 11.58
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 09.03
Deli članek:

Iz umetnega jezera v Severnem Porenju-Vestfaliji so včeraj izvlekli trupli pogrešanih partnejev, 26-letne punce in 27-letnega fanta, ki sta izginila pred tednom dni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pogrešana sta bila od pretekle nedelje, ko sta nenadoma izginila v jezeru v nemškem mestu Porta Westfalica. Gre sicer za jezero v nekdanjem kamnolomu, plavanje tam pa je prepovedano, na kar opozarja tudi opozorilna tabla. Kljub temu naj bi se v njem pogosto namakali tisti, ki se želijo izogniti približno 100 metrov oddaljenega večjega kopalnega jezera, kjer pristojni za vstop zaračunavajo vstopnino.

Po navedbah očividcev sta se fant in punca nahajala na zračni blazini stran od obrežja, a nato nenadoma izginila. Nekateri naj bi slišali tudi krike na pomoč, policija pa je domnevala, da sta utonila, pri čemer ni bilo znano, kako oziroma zakaj sta se znašla v težavah. Pozneje so na obrežju našli tudi njuna oblačila, tako so vedeli, da se nista vrnila iz vode.

Jezero naj bi bilo na nekaterih mestih globoko tudi do 30 metrov. Po poročanju tabloida Bild je vse od pretekle srede, ko se je brez uspeha končala prva iskalna akcija, v iskanju pomagalo tudi več kot 60 sorodnikov in znancev obeh pogrešanih. Ti so si na obali postavili šotore in nekateri tam tudi prenočevali. Eden od znancev je po navedbah Bilda dejal, da punca ni znala plavati in da »jo je verjetno poskušal rešiti.«

Vse prejšnje iskalne akcije so se končale brez uspeha, zato so konec tedna na pomoč poklicali okrepitve iz Bavarske. Eno od tamkajšnjih podjetij je na jezero poslalo poseben čoln, opremljen s sonarjem in robotom za iskanje pod vodo, s katerim so včeraj zvečer le našli trupli pogrešanih. Pokojna so prenesli do šotora na obrežju, v katerem je policija vzpostavila operativni štab. Tam so na črne vesti že ves teden čakali starši obeh pogrešanih.