Končali na kopnem

FOTO: Pijani Nemci na Vrbskem jezeru spregledali, da je pred njimi kačji otok

R.T.
27. 7. 2022, 09.36
Posodobljeno: 27. 7. 2022, 09.37
Deli članek:

Druščina Nemcev, ki se je ponoči z motornim čolnom vozila po Vrbskem jezeru, je nepričakovano končala na kopnem, a sredi jezera.

Freiwillige Feuerwehr Pörtschach am Wörthersee
Pomorščake so rešili, čoln je ostal na otoku.

Pet nemških državljanov je bilo malo po polnoči na poti od hotela Seefels proti hotelu Miralago na drugi strani kraja Pörtschach (Poreče) ob Vrbskem jezeru. Na pot so se podali z motornim čolnom, a so pred seboj očitno spregledali otok, tako imenovan kačji otok, ki se nahaja južno od Pörtschacha. S krmilom je upravljal 64-letnik, ki je najprej zapeljal v trstičje in nato na kopno. Potrebno je bilo reševanje.

Na otok so se podali gasilci treh gasilskih brigad, ki so nesrečnike v zapleteni akciji rešili z otoka. »Reševanje je bilo težavno, ker reševalnega čolna zaradi močvirja in trstičja nismo uspeli privezati neposredno na kraju nesreče,« so navedli lokalni gasilci. Reševanje so tako izvedli s pomočjo večjega števila čolnov in lestev. Voznik čolna, ki je bil pod vplivom alkohola, je v nesreči utrpel poškodbe in so ga reševalci prepeljali v celovško bolnišnico. Preostali štirje pomorščaki so jo odnesli brez poškodb. Motorni čoln je po poročanju avstrijskih medijev zjutraj še vedno počival na kačjem otoku.