Skrivnost v Avstriji

FOTO: Kdo je razbil 280.000 evrov vrednega ferrarija? Pijani lastnik taji ...

R.T.
15. 7. 2022, 10.28
Posodobljeno: 15. 7. 2022, 12.01
Deli članek:

Avstrijska policija še ni uspela najti odgovora na vprašanje, kdo je v torkovi nesreči sedel za volanom zdaj popolnoma uničenega luksuznega konjička. Lastnik je sicer sedel v vozilu in je bil pijan, a ni sedel tudi za volanom, kot trdi sam.

Freiwillige Feuerwehr Mauthausen
Kraj zagatne nesreče v Mauthausnu.

Na območju Mauthausna v Zgornji Avstriji je v noči na sredo s ceste zletel dragocen, približno 280.000 evrov vreden avtomobil Ferrari FF, ki je nato treščil še v transformatorsko postajo. Po nesreči je bil primeren le še za na odpad. Kot so ugotovili avstrijski policisti, se je nesreča zgodila med prehitevanjem, ko so konjički v ferrariju kot kaže preglasno zarezgetali. Vozniki ostalih vozil na cesti so nemudoma ustavili in poklicali policijo, a je slednja vseeno obstala pred uganko. Kdo je vozil ferrarija?

Freiwillige Feuerwehr Mauthausen
Kraj zagatne nesreče v Mauthausnu.

Ko so na kraj prispeli reševalci, namreč o vozniku ni bilo sledu, zato so začeli preiskovati okolico, saj so se bali, da je voznik poškodovan in da je v šoku. V tem času se je z drugim vozilom na kraj pripeljal lastnik ferrarija, ki ga je imel krepko pod kapo. Policistom je dejal, da sam ni sedel za volanom uničenega avtomobila, a da ve, kdo je! Še prej so mu pod nos pomolili alkotest, ki je potrdil njihove domneve. Na kraju so mu pobrali vozniško dovoljenje in ključe drugega vozila, s katerim je prispel. Nato je lastnik policistom končno uspel razložiti, da je dejanskega voznika ferrarija pozval, naj se sam zglasi na policiji. To je malo pozneje neka tretja oseba tudi storila, dejanje priznala in tudi sama opravila alkotest. Rezultat je bil v tem primeru nepresenetljivo negativen, a je policija po poročanju avstrijskih medijev do celotne zgodbe še vedno sumničava.

Freiwillige Feuerwehr Mauthausen
Kraj zagatne nesreče v Mauthausnu.