Šok

FOTO: Šestletnico ob Vrbskem jezeru ugriznil modras

S.R.
19. 6. 2022, 09.15
Deli članek:

Deklico, ki jo je nedaleč od Vrbskega jezera ugriznila strupenjača, so zaradi slabosti prepeljali v bolnišnico v Beljaku, kjer je hitro prejela protistrup.

Christophorus 11
Reševalci celovške helikoptrske nujne medicinske pomoči Christophorus 11 na delu ob jezeru Forstsee.

Nesreča se je zgodila ob jezeru Forstsee, ki se nahaja v neposredni bližini precej bolj znanega in večjega Vrbskega jezera na avstrijskem Koroškem. Tam je včeraj popoldne šestletno deklico z Dunaja med plezanjem čez manjšo skalo v roko ugriznil modras. Na srečo je bilo ukrepanje pristojnih služb izjemno hitro, deklica, ki jo je že obšla slabost, pa je v manj kot eni uri prispela v bolnišnico.

Kot je pojasnil reševalec Michael Umschaden, član posadke celovške nujne helikopterske pomoči Christophorus 11, je bilo uspešno reševanje plod dobrega sodelovanja med centrom za obveščanje Rdečega križa, Helgo Happ iz celovškega živalskega vrta Happ, sicer največjega živalskega vrta za plazilce v Avstriji, in njihove ekipe. Deklica je po poročanju avstrijske javne radiotelevizije ORF namreč v bolnišnici v Beljaku, kamor so jo prepeljali skupaj z mamo, že 40 minut po ugrizu prejela protistrup.