Služila na plečih nedolžnih bitij

Iz njenega doma se je širil »vonj po smrti,« našli so najmanj 30 trupel

R.T.
6. 6. 2022, 11.25
Posodobljeno: 6. 6. 2022, 11.30
Deli članek:

Preiskovalci so na domu direktorice lokalnega zavetišča za živali v ameriški zvezni državi Južna Karoilna našli najmanj 30 kadavrov psov in mačk. Živali so umrle zaradi izstradanosti in dehidracije.

Richland County Sheriff's Office
Caroline “Dawn” Pennington

V mestu Columbia v Južni Karolini so v petek aretirali 47-letno Caroline “Dawn” Pennington, direktorico neprofitnega zavetišča za žival Growl. Kot so pozneje pojasnili policisti, so njeno domovanje obiskali že 22. maja, potem ko so prijeli prijavo zaskrbljenega občana, ki je dejal, da iz hiše veje »vonj po smrti.« Med hišno preiskavo so v raznih kletkah in škatlah odkrili kadavre 28 psov in več mačk. Nekatere živali so ležale v lastnih iztrebkih, poginuli psi in mačke pa so bili po navedbah policije izstradani do smrti, ali pa so poginili zaradi dehidracije.

Kot je pojasnil lokalni šerif Leon Lott, je bil to najhujši primer krutosti do živali, ki jim je bil priča v svoji karieri. »To je ostudno in srce parajoče. Gre za nekoga, ki mu je skupnost zaupala, da bo za te živali poskrbel in jim našel nov dom. To zaupanje je zlorabila, zlorabila je tudi zaupanje teh nedolžnih živali.« Tožilstvo je zoper Penningtonovo, ki naj bi bila sicer znana faca v mreži zavetišč za živali, vložilo obtožnico, v kateri ji očitajo 30 primerov trpinčenja živali. Policija je hkrati vse, ki so za njeno neprofitno dejavnost v zadnjih letih donirali finančna sredstva, pozvala, naj se povežejo z lokalnim šerifovim uradom.