Krvava tragedija v Mariboru

Nasilni Luzlim kljub prepovedi približevanja živel s soprogo, Anja ga je v nedeljo poslala v smrt

S.R.
31. 5. 2022, 16.09
Posodobljeno: 31. 5. 2022, 16.13
Deli članek:

Mariborski policisti so danes pojasnili nekaj več podrobnosti o nedeljski krvavi epizodi v štajerski prestolnici, v kateri je življenje izgubil 36-letni moški.

Večer
Luzlim je kljub prepovedi približevanja živel v domači hiši.

O tragediji, ki se je v nedeljo odvila v Mariboru, smo že poročali. Malo pred 23. uro so namreč v bližini Studencev v avtomobilu našli mrtvega 36-letnega Luzlima B., a so mariborski policisti hitro ugotovili, da je smrtonosne poškodbe utrpel že pred tem na nekem drugem kraju. Časnik Večer je poročal, da se je nesrečnež z avtomobilom podal na pot proti UKC Maribor, a zaradi vbodne rane cilja ni dosegel. Vbodno rano mu je pred tem v pritličju stanovanjske hiše zadala njegova 31-letna soproga Anja R.

Policisti so 31-letnico aretirali, a so bili z informacijami zaenkrat skopi. Primer preiskujejo v smeri kaznivega dejanja uboja, na današnji novinarski konferenci pa so izdali še nekatere druge podrobnosti. Tako jih je v nedeljo zvečer na kraj nesreče, kjer je 36-letnik trčil v parkirano kombinirano vozilo, poklical naključni mimoidoči, ki je nesrečo videl. Moški v avtomobilu je bil huje poškodovan in ni več kazal znakov življenja, na kraju dogodka pa je bila tudi njegova soproga. Kot je potrdil vodja sektorja
kriminalistične policije PU Maribor Beno Meglič, sta se zakonca pred tem doma sprla, pri čemer ga je 31-letnica zabodla, žrtev pa se je s kraja odpeljala, a med vožnjo zaradi poškodbe umrla. Luzlim je bil pred kritičnim dejanjem do soproge, ki je imela na telesu tudi manjše odrgnine, nasilen.

Veljavna prepoved približevanja

Meglič je ob tem še pojasnil, da je bil pokojni letos že dvakrat obravnavan zaradi nasilja v družini. Psihično nasilje se je sicer začelo že v letih 2020 in 2021, a je letos preraslo v fizično. Uperjeno je bilo zoper osumljenko in ne zoper druge družinske člane. Policija mu je v obeh primerih izrekla prepoved približevanja, a je, kot se je izkazalo, Luzlim te prepovedi vestno kršil. Kljub vsakodnevnemu policijskemu nadzoru, ki je bil izveden tudi na sam dan uboja, policija kršitev prepovedi približevanja ni zaznala, a so kriminalisti zdaj ugotovili, da je 36-letnik skupaj s soprogo in hkrati oškodovanko celo prebival. Kot je dodatno pojasnil Meglič, policija v skladu s pravili nadzor izvaja enkrat dnevno, in sicer na naslovu stalnega ali začasnega bivališča, ali pa na delovnem mestu, pri čemer pri "vzpostavitvi kontakta z žrtvijo" sum kršitve potrdi ali ne. Policija ob tem nima možnosti vstopanja v stanovanje ali morebitnega izvajanja hišne preiskave, saj žrtev policiji ni povedala, da se on tam nahaja.

Osumljenka je danes še vedno v policijskem pridržanju in bo predvidoma v večernih urah stopila pred preiskovalnega sodnika. Sam predkazenski postopek bo sicer usmerjalo okrožno državno tožilstvo.