Vplivi planetov

Junij 2022 zaznamujeta super polna Luna in solsticij, a bo razblinil težo preteklih mesecev

Tanaaz
31. 5. 2022, 15.34
Posodobljeno: 31. 5. 2022, 15.56
Deli članek:

Mesec junij se na prvi pogled zdi kar buren, saj prinaša super polno Luno in poletni solsticij. A ko si energije z neba ogledamo z drugega zornega kota, uzremo njegovo drugačno podobo.

Profimedia
Z direktnim gibanjem Merkurja se bo megla z misli dvignila in stvari razjasnila.

Junij 2022 bo dokaj miren mesec, ki nas bo obdaril s časom za počitek, notranje polnjenje in tudi zabavo.
Tako prijeten mesec kot bo junij, si tudi zaslužimo, saj je že zadnji čas, da težo aprila in maja nadomestita lahkotnost ter tkanje vezi z ljubimi osebami.
Pa si oglejmo ključne datume v juniju 2022.

3. JUNIJ
Merkur postane direkten v Biku
Od 10. maja je Merkur po nebu potoval retrogradno in okrepljen z mrki ustvarjal energije, zaradi katerih smo težko jasno razmišljali ali se počutili nesamozavestno glede svojih načrtov za prihodnost. Ker bo Merkur postal neposreden, se bo vsaka miselno meglena energija dvignila, in stvari bodo postale jasnejše.

4. JUNIJ
Retrogradni Saturn
Saturn vstopi v retrogradno stanje v Vodnarju, kjer bo do 22. oktobra. Retrogradni Saturn je subtilna energija, ki nas izziva, da se ozremo nazaj, kako smo odrasli in dozoreli. Saturn je včasih lahko strog učitelj zodiaka, vendar nas bogato nagradi, ko smo pozorni na lekcije, ki nam jih prinaša. Ko Saturn vstopi v retrogradno stanje, je torej priložnost, da razmislimo, kaj smo se naučili, in se prepričamo, da ni ničesar, kar bi bilo za nas pomembno, pa smo spregledali.

Pixabay
Saturnova gibanja so bila tesno povezana s pandemijo, zato bomo morda junija prejeli še nekaj vpogledov v to področje.

11. JUNIJ
Venera v konjunkciji z Uranom
Venera in Uran se bosta združila v znamenju Bika, kar nam bo omogočilo, da svobodno izrazimo svojo ljubezen in ustvarjalnost. Ta kombinacija planetarne energije nam lahko pomaga razbiti vse ovire okoli naših src, kar nam omogoča, da začutimo pot do večje ljubezni. Ta energija je tudi dodatna podpora za ustvarjalno delo, saj nam lahko omogoči, da svojo vizijo izrazimo z omejenimi zavorami. Uporabite to energijo za ustvarjalno delo, za zabavno, spontano potovanje, za spoznavanje novih ljudi ali preživljanje časa s partnerjem.

14. JUNIJ
Super polna Luna v Strelcu
Super polne lune so bližje Zemlji, kar pomeni, da močneje občutimo njihove učinke. Junijska polna Luna ima nežen ton in energijo, ki nas opominja, naj najdemo svoje veselje in ne jemljemo vsega tako resno. Po vseh močnih transformativnih energijah v zadnjih mesecih nam bo ta polna luna pomagala, da se osvobodimo in opustimo vse zadnje vrvi navezanosti, ki se jih morda držimo.

Dreamstime
Junijska polna Luna ima močan osvetljevalni učinek, ki nam omogoča, da vidimo stvari v novi luči ali na nov način.

21. JUNIJ
Solsticij in prestop Sonca v znamenje Raka
Solsticij je dan moči v mesecu in pomeni prehod Sonca v znamenje Raka. Solsticij prinaša tudi začetek poletja in najdaljši dan v letu na severni polobli ter začetek zime in najkrajši dan v letu na južni polobli. Ne glede na to, kje na svetu živite, je solsticij čas, ko praznujete luč in se spomnite, da se tudi v temi svetloba vedno vrača. Energije solsticija naj bi tanjšale tančico, zaradi česar smo bolj dovzetni za svet okoli sebe. Verjame se tudi, da se v času solsticija energetska mreža planeta premakne v popolno harmonijo, kar nam omogoča, da z večjo lahkoto izkoristimo zdravilno energijo zemlje.

28. JUNIJ
Mlada luna v Raku
Mlada luna se bliža Črni luni Lilith, ki aktivira tako svetlo kot temno žensko energijo. A ne glede na to, katero plat izzove, izziv sprejmimo. Morda smo poklicani, da stopimo v svoje svetle ženske energije z negovanjem sebe, ali pa se počutimo poklicani, da stopimo v svoje temne ženske energije tako, da postavimo meje, se postavimo zase in uveljavljamo svojo moč. Ker je to prva mlada luna po solsticiju, ima tudi močno energijo za manifestacijo in ustvarjalno delo.

28. JUNIJ
Retrogradni Neptun
Zdaj imamo skupaj tri retrogradne planete – Pluton, Saturn in Neptun. Neptun vsako leto vstopi v retrogradnost, zato je to del njegovega naravnega ritma. Ko Neptun vstopi v retrogradno gibanje, lahko izkusimo nove informacije ali višjo resnico, ki prihaja na dan. Nekaj, za kar se je zdelo, da je skrito v senci, nam lahko postane smiselno ali dobi nov pomen. Morda imamo tudi nova spoznanja ali »aha« trenutke pod to energijo, ki lahko pomagajo navdihniti duhovna prebujenja.

30. JUNIJ
Sonce vstopi v konjunkcijo s Črno luno Lilith
Uskladitev Sonca s Črno luno Lilith predstavlja pozabljene moči ženske, pa tudi spolne moči, zdravljenja, preobrazbe in duševne energije. Ta konjunkcija lahko pritegne na površje tudi potlačene energije in nas opozori, da je čas za čiščenje.